Objavljen konkurs za najbolju kratku priču "A Sea of Words"

Na konkursu će se razmatrati neobjavljivane kratke priče do 2500 riječi na crnogorskom jeziku ili na nekom od jezika u službenoj upotrebi u Crnoj Gori
1 komentar(a)
Ažurirano: 24.05.2012. 16:40h

Međunarodna fondacija “Ana Lind” objavila je konkurs za najbolju kratku priču, na temu “Budućnost mladih i dijalog među generacijama“.

Ovogodišnji konkurs obuhvata mnogo veći broj zemalja, jer je prošle godine žiri odabrao 20 od 165 prijavljenih priča iz 17 zemalja. Ove godine je najavljeno da na konkursu mogu da učestvuju mladi pisci iz 43 zemlje Evrope i Mediterana, a uslov je da imaju od 18 do 30 godina i da priča bude neobjavljivana, originalna, ne duža od 2500 riječi.

Tema Budućnost mladih i dijalog među generacijama je postavljena u odnosu na Evropsku godinu solidarnosti među generacijama.

Ministarstvo kulture će pristigle priče prevesti na engleski jezik i proslijediti internacionalnom žiriju

Fondacija “Ana Lind” sa sjedištem u Aleksandriji, podstiče razvoj kratkih priča u Euro - Mediteranskom regionu, kroz promociju proze koja tretira pitanja međukulturnog i međugeneracijskog dijaloga i raznolikih vizija budućnosti nastalih u okviru senzibiliteta i kultura mlade populacije, saopštilo je Ministarstvo kulture.

Do 2500 riječi

Na konkursu će se razmatrati neobjavljivane kratke priče do 2500 riječi na crnogorskom jeziku ili na nekom od jezika u službenoj upotrebi u Crnoj Gori. Priču i podatke (ime i prezime autora, datum i mjesto rođenja, nacionalnost, poštanska i e-mail adresa) treba poslati na na e-mail adresu boris.abramovic@mku.gov.me do 22. juna 2012. godine.

Dodatne informacije o ovom međunarodnom konkursu moguće je dobiti na veb stranici IEMed-a ili putem e-maila boris.abramovic@mku.gov.me

Ministarstvo kulture će pristigle priče prevesti na engleski jezik i proslijediti internacionalnom žiriju.

Dodatne informacije o ovom međunarodnom konkursu moguće je dobiti na veb stranici IEMed-a ili putem e-maila boris.abramovic@mku.gov.me, kao i na telefon 041 232 583.

Crnogorski mladi pisac Ilija Đurović je prošle godine dobio drugu nagradu na konkursu “Sea of Words 2011“ za priču „THC i LCD“, a njegova priča “Mucavac” je i pretprošle godine ušla u zbirku najboljih kratkih priča mladih pisaca sa prostora Evrope i Mediterana, „A Sea of Words 2010“.

Bonus video: