Prva predavanja o psihološkoj pripremi sportista

Seminar “Psihološka priprema sportista”, u organiizaciji Sekretarijata za sport Podgorice i NVO Centar za psihološku pripremu sportista, održaće se sjutra od 18 sati
327 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Piletić, Foto: Zoran Đurić
Veselin Piletić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.05.2012. 20:41h

Seminar “Psihološka priprema sportista”, u organiizaciji Sekretarijata za sport Podgorice i NVO Centar za psihološku pripremu sportista, održaće se sjutra od 18 sati u maloj sali KIC-a “Budo Tomović”.

Direktor centra, Veselin Piletić najavio je tri predavanja. U prvom će psiholog i direktor Gimnazije “Slobodan Škerović”, Radiša Šćekić, predavati na temu: “Psihologija sporta, sociometrijski postupak”.

Psiholog Nikola Mijušković će održati predavanje, “Uloga psihologa u organizaciji sporta”, dok će Tanja Mitrović, psiholog i psihoterapeut govoriti na temu: “Uloga psihoterapeuta u radu sportskih klubova i nacionalnih sportskih saveza”.

"Iako je Centar aktivan u radu, ipak je ovaj seminar istorijski za crnogorski sport. Tim prije, jer se prvi put u ovu problematiku uključio i jedan državni organ, opštinski Sekretarijat za sport. To nam daje nadu da ćemo ubrzo uhvatiti korak i u ovoj oblasti, koja je preduslov vrhunskom sportu u svijetu, dok je kod nas tek u povoju", kazao je Piletić.

Bonus video: