Podgorica: Serija krađa preko Morače

E.B. i S.K. su, sumnja se, u noći između 27. i 28. aprila opljačkali prodavnicu „Mesoprometa“ u Moskovskoj ulici i iz kase odnijeli 300 eura
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.05.2012. 19:06h

Podgorička policija podnijela je krivičnu prijavu protiv E.B. (22) zbog osnovane sumnje, da je izvršio produženo krivično djelo teška krađa. Krivičnom prijavom je obuhvaćen i maloljetni S.K. (15) iz Podgorice.

Postupajući po prijavi od 22. maja 2012. u kojoj se navodi da je nepoznato lice ili više njih obilo ugostiteljski objekat „Đurđevina“ u Ulici Svetozara Markovića i iz njega pokralo novac i stvari, policija je ubrzo identifikovala E.B. i S.K. koji su, kako se sumnja, u noći između 21. i 22. maja upotrebom podesnog sredstva odvalili prozor koji se nalazi iznad ulaznih vrata, ušli u objekat i sa šanka uzeli 20 eura, jednu flešku i modem za nternet.

U Podgorici je rasvijetlejna i pljačka iz prostorija Eurofonda na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog za koju su takođe osumnjičeni E.B. i S.K. odakle su ukrali lap top, kućište i monitor računara.

E.B. i S.K. su, sumnja se, prethodno u noći između 27. i 28. aprila opljačkali prodavnicu „Mesoprometa“ u Moskovskoj ulici i iz kase odnijeli 300 eura.

S.K. je, u aprilu 2012.godine, kako se sumnja, u istom dijelu grada - na Bulevaru revolucije upao u prostorije Ministarstva saobraćaja i odnio dva računara, a opljačkao je i agenciju “Atea” iu istoj zgradi iz koje je takođe odnio dva računara.

O krađa,a je obavješteno nadležno državno tužilaštvo.

Policija je, kako se navodi u saopštenju, E.B. predala zamjeniku osnovnog državnog tužioca, a maloljetnog S.K. je saslušao policijski inspektor za suzbijanje maloljetničke delikvencije, u prisustvu branioca i radnika Centra za socijalni rad u Podgorici.

Bonus video: