Imate male grudi? Evo u kojoj ste prednosti!

Velike grudi imaju više "masnih jastučića" na osjetljivim djelovima, pa je zato manje grudi lakše stimulisati i uzbuditi, objasnili su istraživači
172 pregleda 12 komentar(a)
grudi, Foto: Www.shutterstock.com
grudi, Foto: Www.shutterstock.com
Ažurirano: 23.05.2012. 14:54h

Iako su mnoge žene iskompleksirane zbog veličine korpi svojih grudnjaka i htjele bi po svaku cijenu povećati obim svog grudnog koša, naučnici nam donose vesele vijesti: iz mnog razloga, bolje je imati male grudi!

1. Veće seksualno zadovoljstvo

Istraživanje Univerziteta u Beču dovelo je do zanimljivih rezultata, kaže portal Hellobeautiful, prenosi Index.

Ispitujući osjetljivost ženskih grudi, ovi naučnici su došli do zaključka da su žene s manjim grudima osjetljivije na dodir i doživljavaju veće zadovoljstvo kada ih partner dodiruje.

Velike grudi imaju više "masnih jastučića" na osjetljivim djelovima, pa je zato manje grudi lakše stimulisati i uzbuditi, objasnili su istraživači.

2. Žene s malim grudima su zdravije

"Žene s manjim grudima su po pravilu zdravije, jer je njihove grudi lakše opipati i pretražiti i tako naći nepoželjne kvržice", kaže onkolog Marisa Veis.

Isto tako, velike grudi su opterećenje za vrat i kičmu, pa s manjim grudima dolazi i manje zdravstvenih problema.

3. Duže ćete izgledati mladoliko

Svi znamo da su velike grudi podložne uticaju gravitacije, a male duže zadržavaju isti oblik.

"U pećinsko doba muškarci nisu znali kako da procijene starost žene, pa su gledali njihov fizički izgled. S obzirom na to da veće grudi s godinama počinju da vise, odabirali su žene s malim dojkama koje su izgledale mlađe i vitalnije", kaže stručnjak Satoši Kanazava.

Bonus video: