Pogledajte 3D predstavu na fasadi Dvorca kralja Nikole

Predstava "U istom gnijezdu pod kraljevskim brijestom", predstavljala sintezu dramskog i muzičkog programa i inovativnih formi
5 komentar(a)
Ažurirano: 22.05.2012. 09:42h

Na Cetinju je u petak veče, povodom Dana nezavisnosti, upriličena prva 3D mapping projekcija u Crnoj Gori. Događaj je organizovan u saradnji Prijestonice Cetinje i producentske kuće "Andromeda Pictures", saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Cetinja. Snimak projekcije sada je dostupan i na globalnoj mreži.

Crna Gora obilježava Dan nezavisnosti >>>

[GALERIJA] Prošlo je 6 godina >>>

Tokom događaja, pod nazivom "U istom gnijezdu pod kraljevskim brijestom", posjetioci su prisustvovali predstavi na fasadi Dvora kralja Nikole, koja je predstavljala sintezu dramskog i muzičkog programa i inovativnih formi.

Tom prilikom gledaoci su, između ostalog, pratili vizuelna preslikavanja, ’savijanje’, ’urušavanje’ i ’sastavljanje’ frontalnog dijela dvora. Sve je okončano pošto su zastave Crne Gore, Prijestonice Cetinje, producentske kuće "Andromeda Pictures" (Cetinje) i studija "In Synch Lab" (Milano) 'prekrile' fasadu objekta. Projekcija je praćena zvucima techno i house muzike italijanskog DJ-a Cristiana Carpentierija.

Reditelj programa bio je Aleksandar Vujović, scenario je radila Nada Bukilić, a direktor produkcije je Ivana Mrvaljević. 3D mapping supervizor događaja bio je Andrea Carpentieri, a direktor fotografije Vladimir Vučinić. U dramskom dijelu, nastupila je glumačka ekipa Ana Vučković, Branka Stanić, Ivana Mrvaljević, Danilo Čelebić, Miloš Pejović i Emir Ćatović, a na događaju je učestvovao i orkestar Muzičke akademije sa Cetinja.

Bonus video: