Odbojkaši Budvanske rivijere opet u Ligi šampiona

To je prava “infuzija” za crnogorsku odbojku u sezoni u kojoj će naša zemlja imati samo dva predstavnika na evropskoj sceni (drugi je Luka Bar, vicešampion u ženskoj konkurenciji)…
111 pregleda 4 komentar(a)
Odbojkaši Budvanske rivijere, Foto: Vesko Belojević
Odbojkaši Budvanske rivijere, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 20.05.2012. 15:41h

Četvrtu uzastopnu sezonu, odbojkaši Budvanske rivijere igraće u evropskoj eliti – iz Evropske odbojkaške konfederacije (CEV), naime, stigla je lijepa vijest da je budvanski klub dobio traženi “vajld kard” (specijalnu pozivnicu) za Ligu šampiona.

Ova informacija, svakako, treba da raduje sve ljubitelje odbojke, i sporta uopšte, jer će Budva i Crna Gora i naredne sezone imati priliku da na djelu vide neke od najboljih evropskih klubova. To je, ujedno, i prava “infuzija” za crnogorsku odbojku u sezoni u kojoj će naša zemlja imati samo dva predstavnika na evropskoj sceni (drugi je Luka Bar, vicešampion u ženskoj konkurenciji)…

"Ovo je velika čast za crnogorsku odbojku. Bez ovoga naša odbojka bi, mislim, bila mrtva. Ovako imamo još jednu godinu nade da pokušamo svi zajedno da nađemo neko rješenje, da ne zavisimo samo od Lige šampiona", kazao je “Vijestima” Miloš Marović, predsjednik Budvanske rivijere.

Marović je zahvalio “ljudima iz CEV-a, koji imaju razumijevanja za našu situaciju”.

"Pored njihove dobre volje, mislim da je sve što smo uradili u prethodne tri godine, pogotovo pretprošle kada smo prošli u drugu fazu, takođe bilo dosta važno u njihovom odlučivanju oko vajlda karda. Ostaje nam da napravimo sastanak uprave i da vidimo šta i kako dalje", dodaje Marović.

U prethodne tri godine u Ligi šampiona, Budvanska rivijera je u žestokoj konkurenciji dva puta bila posljednja u grupi, u prvom (jedna pobjeda) i posljednjem nastupu (bez pobjede), dok je pretprošle sezone napravila podvig – sa čak četiri pobjede u šest mečeva, Budvani su kao najbolja trećeplasirana ekipa prošli u drugu rundu, i ostvarili najveći uspjeh u istoriji crnogorske odbojke (u osmini finala su eliminisani od belgijskog Nolika).

Žrijeb grupa za Ligu šampiona na programu je 29. juna u Beču.

Tri igrača pod ugovorom, Ćuk pred potpisom

Kako nam je kazao predsjednik Budvanske rivijere, čekajući vijesti iz Luksemburga, sjedišta CEV-a, klub je imao dvije strategije, jednu za učešće u Ligi šampiona, drugu za nastup u CEV kupu.

Sada predstoji posao oko formiranja ekipe, a trener Ivan Joksimović, osim junior, na raspolaganju ima samo tri seniora pod ugovorom, primače servisa Vojina Ćaćića i Nemanju Stevanovića, te libera Rada Papovića. Kako nam je saopštila Danijela Lukšić, organizacioni direktor kluba, očekuje se da će naredne nedjelje novi ugovor potpisati reprezentativni srednji bloker Gojko Ćuk.

Predsjednik Marović je potvrdio da će razgovarati sa svima kojima su istekli ugovori, osim sa hrvatskim korektorom Ivanom Raičem, koji nije zadovoljio u protekloj sezoni.

"Do sada ništa nijesmo radili po tom pitanju, jer smo čekali rasplet oko vajld karda. Sada moramo da sjednemo i vidimo kako dalje. Mi smo zainteresovani da neki igrači ostanu, ali vidjećemo da li ćemo se dogovoriti oko uslova", kazao je Marović.

Bonus video: