Samurgašev skupo platio kiks

Samurgašev je, naime, u meču sa predstavnikom Tunisa dobio prvu rundu i čuvao prednost sve do finiša druge, ali je u posljednjoj sekundi dozvolio rivalu da preokrene.
5 komentar(a)
Rafael Samurgašev, Foto: Vesko Belojević
Rafael Samurgašev, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.05.2012. 23:20h

Pad koncentracije u samom finišu skupo je koštao Rafaela Samurgaševa - Rus sa crnogorskim pasošem poražen je već u 1. kolu Mediteranskog prvenstva u rvanju.

Samurgašev je, naime, u meču sa predstavnikom Tunisa (kategorija do 84 kilograma) dobio prvu rundu i čuvao prednost sve do finiša druge, ali je u posljednjoj sekundi dozvolio rivalu da preokrene.

Kako njegov protivnik nije napravio ništa značajnije u nastavku takmičenja, član čuvene rvačke porodice nije mogao do repasaža.

I drugi crnogorski predstavnik u grčko-rimskom stilu, Nikola Knežević, ostao je bez odličja. On je bio slobodan u kategoriji do 96 kilograma, a u 2. je izgubio od Brankovića iz Srbije. U repasažu je dobio prvi meč, ali je u borbi za bronzu poražen od reprezentativca Grčke.

Knežević će se danas boriti i slobodnim stilom, a na borilištu se neće pojaviti Stefan Vukotić. Mladi crnogorski reprezentativac je na treningu povrijedio leđa i doktori su mu savjetovali da se ne takmiči.

Crna Gora je u grčkoj Larisi osvojila jedno odličje - Mirjana Martinović je uzela bronzu u kategoriji do 59 kilograma.

Bonus video: