Otkrijte nevidljive kradljivce vaše energije

Pozitivni joni koje emituju električni ili klima-uređaji, izazivaju pojačano lučenje hormona koji nas čini umornim i depresivnim.
57 pregleda 0 komentar(a)
depresija, Foto: Www.shutterstock.com
depresija, Foto: Www.shutterstock.com
Ažurirano: 19.05.2012. 07:53h

Dakle evo koji su to nevidljivi kradljivci energije:

Telefoniranje

Osobe zaposlene u telefonskim centralama ili u tzv. kol-centrima, poslovne sekretarice ili oni koji dobar dio poslova obavljaju telefonirajući gube mnogo tjelesne tečnosti jer mnogo pričaju. Glavni razlog njihovog zamora je dehidratacija koja dovodi do zgušnjavanja krvi i smanjenja dovoda kiseonika u ćelije cijelog organizma. Zato, ako u toku radnog vremena mnogo telefonirate, potrudite se da pijete više vode nego obično, jer ćete se bolje osjećati.

Zračenje električnih aparata

Pozitivni joni koje emituju električni ili klima-uređaji, izazivaju pojačano lučenje hormona koji nas čini umornim i depresivnim. Zato stručnjaci preporučuju korišćenje jonizatora koji povećavaju koncentraciju negativnih jona u vazduhu, što popravlja raspoloženje i podiže energiju.

Rad za kompjuterom

Znate li da sjaj monitora vašeg kompjutera usporava lučenje melatonina, hormona sna? Stoga nije preporučljivo da radite za kompjuterom jer ćete teško zaspati, lošije spavati i ujutro se probuditi umorni. Najbolje je da prije odlaska na počinak čitate ili slušate muziku, a sve poslove vezane za kompjuter završite sat - dva ranije, pišu Novosti.

Sklonost ka planiranju

Ako spadate u ljude koji prave spisak stvari koje toga dana treba da urade, imate više šanse da se osjećate umornijim od osoba koje nemaju tu naviku. Istraživači sa Univerziteta Tilburg u Holandiji otkrili su da su osobe koje unaprijed razmišljaju o tome šta sve treba da obave više sklone zamoru, jer ih teret tih obaveza previše pritiska.

Bonus video: