Napad Barovića i tjelohranitelja na Milačića kvalifikovan kao prekršaj

Milačić smatra da se napad na njega ne može kvalifikovati kao prekršaj, već samo kao krivično djelo
69 pregleda 38 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Luka Zeković
Marko Milačić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.05.2012. 15:45h

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podnijelo je Područnom organu za prekršaje zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv biznismena Veselina Barovića i njegovih tjelohranitelja Marinka Banovića i Radisava Živkovića zbog napada na novinara i urednika "Presa" za Crnu Goru Marka Milačića početkom aprila u lokalu "Najs vajs".

U tužilaštvu smatraju da je Barović počinio prekršaj "ugrožavanje sigurnosti ili izazivanje osjećaja ugroženosti prijetnjom", za koji je zaprijećena novčana kazna od 300 do 1.000 eura ili zatvor do 60 dana, a njegovi tjelohranitelji prekršaj fizički napad za koji je predviđena kazna od 500 do 1.000 eura ili zatvor do 60 dana.

Milačić smatra da se napad na njega ne može kvalifikovati kao prekršaj, već samo kao krivično djelo.

"Brzo će doći vrijeme kada će se sve ove prijetnje, napadi i ubistva pretočiti u jednu jedinstvenu kaznu protiv njih i njihovog ogromnog, a zapravo isuviše sitnog šefa i gospodara", rekao je Milačić

On dodaje da je Osnovno državno tužilaštvo, prije nego je spise predmeta proslijedilo Područnom organu za prekršaje, brutalno prekršilo zakon ne dozvolivši mu uvid i kopiranje spisa.

"Nakon moje urgencije, ipak su mi to dozvolili, ali još više kršeći zakon – kopirali su papire koje oni smatraju da treba, sve osim najvažnijeg, izjave Veselina Barovića i uz to nijesu mi dozvolili uvid u originalne spise, što je neopjevano kršenje zakona. Ipak, brzo će doći vrijeme, i to oni odlično predosjećaju, kada će se sve ove prijetnje, napadi i ubistva pretočiti u jednu jedinstvenu kaznu protiv njih i njihovog ogromnog, a zapravo isuviše sitnog šefa i gospodara", naveo je Milačić.

Bonus video: