Najveće ljubavne zablude zbog kojih ste sami

Lijepo je uživati u bajkama i romantičnim filmovima ali stvarnost je ipak drugačija...
144 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2012. 17:12h

Ljubav je bezuslovna

Osim ako ne govorimo o ljubavi prema djeci, ljubav je sve samo ne bezuslovna. Razmislite, ljubavnika/cu birate na osnovu liste kriterijuma. Da li je visok/a, zgodan/na, duhovit/a... Momci/devojke koji ne ispune ove uslove neće dobiti drugu šansu. Znači, ljubav nije bezuslovna, sasvim suprotno - prati je mnogo uslova, samo je pitanje dokle ste spremni da idete i dokle uostalom treba ići.

Prava ljubav je idealna

Znate li zašto se snimaju filmovi? Pa zato što je ljudima potreban bijeg od stvarnog života. Oni najbolji će vas natjerati da poželite da se nađete na mjestu glumaca, ali to je samo ILUZIJA. Ljubav u stvarnom životu ne prati muzička uvertira, potrebno je mnogo više od jednog pogleda da se dvoje zavole i podrazumijeva stvari koje niko ne želi da gleda na filmu, kao što je npr. pranje prljavog veša vašeg partnera.

Samo jednom se voli

Možda je najveći od svih mitova o ljubavi onaj koji kaže da se samo jednom iskreno voli i da je samo jedan muškarac/žena vaša savršena druga polovina. Stvarnost je sasvim drugačija, možete ludo voljeti više puta sasvim različite muškarce/žene.

Voljeti je lako

Ljubav zahtijeva kompromis, trud, odricanje... Kraće, voljeti nekog nije lako. Ali kao i svaki vrijedan trud, na kraju se isplati, a nagrada je slatka, preslatka.

Ljubav će vas sama pronaći

Važno je biti spreman i otvoren za ljubav, ali ona ne ide od vrata do vrata. Ako se sami malo ne potrudite teško ćete pronaći gospodina Pravog/gospođicu Pravu. Ne plašite se da pokušavate i griješite. Na kraju krajeva, na greškama se uči.

Moguće je voljeti samo jednu osobu

Možda nas tako uče filmovi i društvene norme, ali monogamija nije u prirodi ljubavi. Mogu se voljeti dvije osobe istovremeno, jer prosto nema savršenog čovjeka/žene, a te dvije osobe možda baš čine savršenstvo... Međutim, takve situacije su opasne i trebalo bi ih izbjegavati i odlučiti se samo za jednu

Živjećete srećno do kraja života tek tako

Ljubavne priče se ovako završavaju samo u bajkama, u stvarnosti poslije ove rečenice priča tek počinje. Statistika govori da se ljubav završava razvodom jednako koliko i brakom. To ne znači da ljubav nije bila velika, ali pokazuje da je za uspješnu vezu osim ljubavi potrebno još mnogo toga. Kada prođe prva zaljubljenost, nema ljubavi bez truda. ALi nije nemoguće, nije teško! Uostalom, ako postane previše teško, možda i nije ljubav.

Bonus video: