Pogodite ko više vara u braku!

Žena u drugim partnerima traži emotivno ispunjenje, jačanje vlastitog samopouzdanja i romantiku
61 pregleda 6 komentar(a)
odnosi, Foto: Www.shutterstock.com
odnosi, Foto: Www.shutterstock.com
Ažurirano: 18.05.2012. 11:10h

Kada je riječ o varanju, žene su puno aktivnije od muškaraca i imaju veći broj partnera “sa strane” od pripadnika snažnijeg pola, pokazuje najnovije istraživanje u kojem je učestvovalo 4000 muških i ženskih ispitanika.

Otkriveno je da su žene promiskuitetnije i da prosječno imaju 2,3 ljubavnika dok muškarci imaju 1,8 ljubavnica.

Kada se žena odluči na prevaru, pokazuje istraživanje, ona se zapravo odlučuje na potragu za ljubavlju. Tačnije, žena u drugim partnerima traži emotivno ispunjenje, jačanje vlastitog samopouzdanja i romantiku.

Kod muškaraca je pak situacija potpuno drugačija. Oni isključivo traže seksualno uzbuđenje kojim nastoje da uklone dosadu i monotoniju koja je nastala u braku, piše Tportal.

“Rezultati našeg istraživanja dobro drmaju temelje kolektivnog uvjerenja da su muškarci ti koji češće varaju. Kada žena odluči da će imati aferu, sva kontrola je u njenim rukama. Ona ima više prilika da pronađe muškarca kog želi i ona je ta koja odlučuje hoće li i kada ta veza biti ostvarena”, ističe Emili Poup s internetske stranice za pronalazak partnera Undercover Lovers.

Istraživanje je otkrilo i da brak postane dosadan prije ženama nego muškarcima, te da se upravo zbog toga one prije i odlučuju za preljubu.

Naime, žena počinje da vara prosječno nakon pete godine braka, a muškarci nakon šeste.

Oba pola tokom istraživanja utvrdila su da je monogamija neprirodna ljudskom rodu.

Bonus video: