Srbija u taj-brejku poražena od Rusije

Rusija je na početku odlučujućeg seta povela sa 5:0, na promjeni strana je imala 8:2 i već tada je meč bio odlučen...
1 komentar(a)
Srbija - Rusija, Foto: Www.fivb.ch
Srbija - Rusija, Foto: Www.fivb.ch
Ažurirano: 18.05.2012. 10:47h

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je danas u japanskom Hamamacuu od Rusije sa 2:3 u setovima (21:25, 22:25, 25:19, 25:20, 9:15), nakon 119 minuta borbe, u 1. kolu grupe A ovogodišnje Svjetske lige, 23 po redu.

Izabranici crnogorskog stručnjaka Igora Kolakovića uspjeli su da nadoknade minus od 2:0 u setovima, i izbore taj-brejk.

Rusija je, međutim, na početku odlučujućeg seta povela sa 5:0, na promjeni strana je imala 8:2 i već tada je meč bio odlučen...

Najbolji poenter u ruskoj selekciji bio je Berežko sa 23 poena, Moroz je dodao 16, a Muserski 13.

U Srbiji Atanasijevio je imao 16 poena, Janić 13, a Uroš Kovačević 12…

"Počeli smo da igramo na pravi način u trećem setu. U prvom setu smo pri rezultatu 21:20 imali kontru za protivnika koju nijesmo na pravi način realizovali, u drugom na 12:9, imali kontru koju nismo rezonski riješili, i odmah je uslojedila kazna. Oni su poveli 15:12, a Rusi kad naprave veliku prednost, onda ih je teško stizati. To smo osjetili petom setu, kada su poveli 5:0 i 6:1, i kada su bili znatno slobodniji, i kada oni prave dobre stvari, i na kraju su slavili 15:9. Propustili smo, možda, šansu da pobijedimo, vidljivo je da postoji napredak u odnosu na Sofiju, posebno kada je servis u pitanju. Mislim da imamo još prostora za poboljšanje za kvalifikacioni turnir u Tokiju i nastavak takmičenja u Svjetskoj ligi", rekao je Kolaković.

U drugom kolu ove grupe u toku je meč između Japana i Kube.

Srbija sjutra (6 sati po našem vremenu), u 2. kolu, igra protiv Kube, a u nedjelju, u isto vrijeme, sa domaćinom Japanom.

Reprezentacija Srbije se kroz ove mečeve priprema se za posljednji kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Londonu, koji će se održati od 1. do 10. juna u Tokiju.

Na Finalnom turniru Svjetske lige, koji će se odigrati u Sofiji, od 4. do 8. jula, igraće šest reprezentacija: Bugarska, organizator, pobjednici grupa, kao i najbolja drugoplasirana selekcija.

Ukoliko Bugarska osvoji prvo mjesto u D grupi, plasman na finalni turnir će izboriti dvije najbolje drugoplasirane selekcije.

Bonus video: