Darko Šarić i dalje u Južnoj Africi: Preseljen u Pretoriju

Darko Šarić je u bjekstvu od počeka 2010. godine, a nedavno je u Beogradu počelo suđenje kriminalnoj grupi na čijem je on čelu
79 pregleda 4 komentar(a)
Goran Soković i Darko Šarić, Foto: Savo Prelević
Goran Soković i Darko Šarić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.05.2012. 10:28h

Odbjegli pljevaljski narkobos Darko Šarić se krio u hotelu u Bedfordvju, prije nego što je preseljen u Pretoriju, objavio je južnoafrički dnevni list „Independent onlajn”, piše Dan.

Prema pisanju "Independenta", Darka Šarića u Južnoj Africi štiti general-major južnoafričke policije Mark Hankel, a Šarić stalno mijenja lokacije.

Ovo nije prvi put da mediji u Južnoafričkoj Republici prenose da se Šarić krije u toj državi, a tamošnja policija je početkom februara tvrdila da postoji mogućnost da je lociran, ali od tada nije bilo pomaka u vezi eventualnog hapšenja.

Džaković: Šarići su biznismeni, zaposlili su 500-600 Pljevljaka >>>

"Independent" o Šariću piše u opširnom tekstu u vezi korupcije i zloupotrebe službenog položaja u policijskim organima Južne Afrike, kada se, između ostalog, tvrdi da su u jednom periodu uništavani fajlovi koje su prikupljali obavještajci o skrivanju Darka Šarića. Navodno, tim vrhunskih istražitelja za specijalne zadatke, koji je u kontaktu sa Nacionalnim tužilaštvom i članovima jedinice Houks, ima zadatak da ispita "prljavštinu" u radu tužilaca i kontroverznog šefa kriminalističke obavještajne službe Ričarda Mdlula.

Takođe, južnoafrički list ukazuje da je nekoliko zapanjujućih tvrdnji upereno i protiv policijskog general-majora Marka Hankela, koji je sada pod istragom zbog sumnje da je u dosluhu sa organizovanim kriminalom.

"Naš izvor tvrdi da Hankel štiti češkog bjegunca Radovana Krejčira i mrežu istočnoevropskih bjegunaca, i da je sedam obavještajnih fajlova o istočnoevropskim bjegunacima namjerno uništeno u Hankelovoj službi. Najzloglasniji od bjegunaca pod njegovom zaštitom je crnogorski kralj kriminala Darko Šarić, za koga naš izvor tvrdi da se krio u hotelu u Bedfordvju, kod Johanezburga, prije nego što je preseljen u Pretoriju", prenosi Dan.

Darko Šarić je u bjekstvu od počeka 2010. godine, a nedavno je u Beogradu počelo suđenje kriminalnoj grupi na čijem je on čelu. Srpsko tužilaštvo je objedinilo sve četiri optužnice, kojima se pripadnici Šarićeve grupe terete za šverc više od tri tone kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu 2008. i 2009. godine. Od ukupno 22 optužena, osmorica su trenutno u bjekstvu, među kojma je i Šarić.

Počinje objedinjeno suđenje Šarićevoj grupi >>>

Odbjegli Pljevljak okrivljen je i za pranje novca stečenog od trgovine drogom, i to ubacivanjem u legalne tokove u toku privatizacije.

Bonus video: