Marović dva sata objašnjavao porijeklo imovine

Prvooptuženi u aferi "Zavala" Kuljača, njegova supruga, brat i još nekoliko članova njegove porodice, satima su ispitivani u Specijalnom tužilaštvu
100 pregleda 29 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2012. 17:14h

Zamjenik specijalnog tužioca Lidija Vukčević saslušala je bivšeg potpredsjednika opštine Budva Dragana Marovića i suprugu bivšeg gradonačelnika Budve Rajka Kuljače i direktorku preduzeća “Gaga trejd” Jadranku Kuljaču u finansijskoj istrazi koju je tužilaštvo pokrenulo na okolnosti poslovanja njihovih privatnih firmi.

Marović je saslušavan više od dva sata, ali je “utekao” novinarima koji su ga čekali ispred zgrade tužilaštva.

Marović je kao i Kuljača dan ranije objašnjavao porijeklo imovine koju je stekao u proteklih nekoliko godina, nezvanično saznaje televizija "Vijesti".

Na saslušanje je ušao na glavni ulaz malo prije 14 časova, a izašao na zadnji ulaz poslije 16 časova. Nakon praznika će biti nastavljeno saslušanje, između ostalih, i Dragana Sekulića.

Kuljača ispitivan satima

Prvooptuženi u aferi "Zavala" Kuljača, njegova supruga, brat i još nekoliko članova njegove porodice, satima su ispitivani u Specijalnom tužilaštvu za borbu protiv organizovanog kriminala, u vezi sa proširenom finansijskom istragom, piše Dan.

Kuljača i članovi njegove porodice tužiocu su morali da objasne porijeklo imovine, koju su stekli u proteklih nekoliko godina, odnosno u periodu nastanka krivičnog djela za koje je ovaj bivši budvanski funkcioner optužen.

Ova istraga se vodi paralelno sa sudskim procesom i njom su obuhvaćeni Kuljača, bivši potpredsjednik Budve Dragan Marović, poslanik Đorđije Pinjatić, kao i lokalni funkcioneri Stevan Vučetić, Dragan Žinić, Novak Stanojević, Marko Kaloštro, Srećko Tomović, Slobodan Đurović, vlasnik građevinske firme "Monivest" Dragan M. Sekulić, Podgoričanin Miodrag S. Minić.

Pod finansijskom istragom su, između ostalih, i najbliži srodnici bivšeg potpredsjednika budvanske opštine, Svetozar Marović i njegov sin Miloš.

Kuljača i Marović, zajedno sa ostalim optuženima, terete se da su završne radove na postrojenju za desalinizaciju vode na rtu Zavala procijenili za milion i 35.000 eura više od stvarnih troškova, te da je za taj iznos oštećen budžet opštine Budva.

Galerija

Bonus video: