Zablistajte! Uz trikove za ljepotu svjetskih zvijezda!

Dok je većina navedenog van našeg dometa, zvijezde imaju i cijeli niz tajni ljepote koje su itekako ostvarive, ali i dostupne
174 pregleda 2 komentar(a)
Monika Beluči, Foto: Rojters
Monika Beluči, Foto: Rojters
Ažurirano: 18.05.2012. 09:53h

Slavnim osobama ide od ruke da postavljaju nove trendove u izgledu s čistom kožom, punim usnama, seksi očima i nevjerovatno sjajnom kosom. Čini se kao da je njihova ljepota prirodna i nedodirljiva, ali naravno da to nije slučaj.

U stvarnom životu i svjetski poznate ljepotice “boluju” od bubuljica, bora i problematičnih mrljica poput većine nas. Razlika između njih i nas je ta što oni imaju mogućnost da koriste najbolje od najboljeg u domenu fitnesa, estetske hirurgije i kozmetike.

Dok je većina navedenog van našeg dometa, zvijezde imaju i cijeli niz tajni ljepote koje su itekako ostvarive, ali i dostupne.

Ovo su neke od njih:

Izbjegavajte pretjerani sjaj

Sjaj je vječni problem za slavne ljepotice, pogotovo kada se nalaze pod svjetlima reflektora i ispred kamera. Matirani puder je uobičajen odgovor, ali on vaš izgled može

da učini prilično neprirodnim.

Ono što slavne dame u ovom slučaju rade jeste korišćenje matirajućeg gela ispod samog pudera.

Lako ga je nanijeti i vrši svoju funkciju: brzo se upija u kožu i sprečava stvaranje viška masnoće, odnosno neželjenog sjaja.

Možete da ga koristite na bilo kom dijelu tijela, bilo da je riječ o ramenima ili vratu, a koristite ga onda kada znate da ćete se naći u situaciji koja može da izazove neželjenu blistavost.

Čistite kožu

Bilo da se nalaze na setu ili na crvenom tepihu, zvijezde nose pregršt make upa. Ali, takođe znaju da svoju kožu moraju da održavaju čistom, ako žele da ona bude sjajna i predivna, pa kada dođu doma prva stvar koju naprave je skinu šminku s lica i dubinski ga očiste od nečistoća.

Ovo je proces u dvije faze. Prvo, koristite blago sredstvo za čišćenje kako biste očistiti kožu i osigurali to da ona bude “slobodna” od svih nečistoća i masnoća.

Nakon toga upotrijebite posebno sredstvo za skidanje make upa s područja očiju. Riječ je o predjelu na kojem je koža veoma tanka i krhka da biste je prali običnim gelom, a sredstvo koje koristite za čišćenje ostatka lica neće biti dovoljno za tako detaljno područje, piše Net.hr.

Dobijanje sjaja

Možda će vam se učiniti da mnoge od slavnih ljepotica imaju predivnu kožu s prirodnim sjajem. Možda se na trenutke čini kao da je trik u kamerama i reflektorima, ali nije.

Riječ je o nečem što možete sami da postignete. Prvi korak je da brinete o vašoj koži, drugi da koristite tečni korektor kao dodatak puderu i podlozi.

Taj proizvod možete da pronađete u kozmetičkim radnjama. Riječ je o laganoj tečnosti koje mogu biti i u puderastom obliku, a koji vašoj koži daju topli sjaj.

Učvrstite trepavice

Uvijanje trepavica prije samog nanošenja maskare vašim očima će da podari širi, glamurozniji izgled.

Vizažisti poznatih zvijezda prije samog nanošenja maskare na oči će nanijeti puder kako bi maskara imala što uočljiviji efekt. Maskara se u ovom slučaju pridržava pudera, a time i trepavica, zbog čega će vaše trepavice imati puniji i dramatičniji izgled.

Nikako ne zaboravite oči da očistite sredstvom za uklanjanje šminke prije odlaska na spavanje kako biste održali zdravlje vaše kože, ali i trepavica.

Bonus video: