Ko je Beranac Velibor Popović: Ortak Vulevića i Čile

Za njegovo ime mnogi Beranci su prvi put čuli januara 2002. godine, kada se našao među kolovođama nemira na Badnji dan
2689 pregleda 10 komentar(a)
Velibor Popović, hapšenje Slovenija, Foto: Delo.si
Velibor Popović, hapšenje Slovenija, Foto: Delo.si
Ažurirano: 18.05.2012. 08:28h

Beranac Velibor Popović (35), zvani Pop, kojeg su slovenački istražitelji poslije nedavnog hapšenja označili kao jednog od ključnih aktera šverca oružja u Francusku, bio je hapšen još 2006. godine u Beogradu po potjernici Interpola.

Više zemalja je tada zatražilo njegovo izručenje, ali je on ostao da izdržava kaznu od godinu i po u Srbiji zbog “falsifikovanja novca, falsifikovanja isprava i neovlašćenog držanja, nošenja, izrade, razmjene ili prodaje vatrenog oružja, municije ili eksplozivne materije”.

On je dvije godine ranije, u aprilu 2004. godine, u Kragujevcu uhapšen sa dvojicom momaka iz tog grada, kod njih je nađen dokazni materijal koji ih je doveo u vezu sa tim krivičnim djelom.

Za njegovo ime mnogi Beranci su prvi put čuli januara 2002. godine, kada se našao među kolovođama nemira na Badnji dan, zajedno sa svojim drugovima Vukom Vulevićem i Milanom Šćekićem Čilom. Popović je, međutim, tada u nedostatku dokaza oslobođen optužbe za napad na policiju.

Nakon tih događaja i čuvenih badnjih nemira u Berane je navraćao rjeđe, i uglavnom je, kako se ispostavilo, boravio i 'radio' u Srbiji.

Povezivan je i sa kriminalnim krugovima koji su se nešto kasnije dovodili u vezu sa ubistvom visokog policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: