Evo šta će rasturiti i najstabilniju vezu

Rezultati anketiranja su to i potvrdili - 70 procenata žena je reklo da je biti iskren u vezi novca važno isto koliko i biti monogaman
240 pregleda 1 komentar(a)
bogatstvo, novac, Foto: Shutterstock.com
bogatstvo, novac, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 17.05.2012. 18:58h

Da bi veza bila zdrava i dobra, partneri bi trebalo da budu iskreni i otvoreni jedno prema drugom. Međutim,istraživanje koje je sproveo portal Self.com, otkrilo je da je čak 46 procenata anketiranih lagalo svog partnera o finansijama.

Većina je smatrala da su laži o tome šta su kupili potpuno bezopasne.

To, sve su prilike nije tačno, jer je laganje o novcu gotovo isto što i prevara!

“Koja god da je suma u pitanju, ako govorite laži ili krijete tajne u vezi sa novcem, to može da naruši stabilnost veze. Novac je direkto povezan s našim osjećanjem sigurnosti i ukoliko se to naruši, ljudi se osjećaju kao da im je povjerenje poljuljano, kaže Amanda Klajman, psihoterapeut iz Njujorka.

Rezultati anketiranja su to i potvrdili - 70 procenata žena je reklo da je biti iskren u vezi novca važno isto koliko i biti monogaman.

Međutim, uprkos ovim odgovorima, 32 procenata žena priznaje da su sakrile od partnera neku kupovinu ili račun, 26 procenata se pretvaralo da ta kupovina nije nova, a 25 odsto je reklo svom supružniku ili partneru da su kupile nešto na rasprodaji, dok su u stvari platile punu cijenu proizvoda.

Bonus video: