Sve čudesne moći banane!

Zaboravite maltretiranje s iglom i makazicama. Isjecite parče zrele kore banane i zalijepite je flasterom sa unutrašnje strane na mjesto gdje je trn
7 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2012. 13:16h

Akne

Unutrašnja strana kore banane dokazano ima prirodna antibiotička svojstva. Kada očistite lice uveče, istrljajte bubuljicu unutrašnjom stranom kore od banane, pa isperite ujutru.

Ujedi buba ili otrovnih biljaka

Ujeo vas je komarac ili ožarila kopriva? Unutrašnjom stranom kore istrljajte mjesto koje vas svrbi.

Uklonite trn

Zaboravite maltretiranje s iglom i makazicama. Isjecite parče zrele kore banane i zalijepite je flasterom sa unutrašnje strane na mjesto gdje je trn. Enzimi iz kore izvući će trn na površinu. Probajte.

Bradavice

Metod je isti kao za trn, s tim što je potrebno da to radite svako veče, nekoliko nedjelja.

Mamurluk

Jedna ili dvije banane prije spavanja s dvije čaše vode, pomoći će da ujutru nemate mamurluk: banane su 75 procenata voda i bogate su kalijumom koji će pomaže da povratite odgovarajuću hidriranost i zdrav balans elektrolita.

Ako ste se već probudili sa mamurlukom, najbrže i najukusnije rješenje je da popijete banana milkšejk zaslađen sa nekoliko kašika meda.

Jutarnje mučnine

Banane pomažu u olakšavanju jutarnje mučnine kod trudnica. Ako vas muči taj problem, probajte dijetu od namirnica koje se lako vare: banane, pirinač, sos od jabuke i tost. Dijeta pomaže i kod drugih smetnji u varenju, posebno dijareje.

Smanjuje nadutost i uopšte zadržavanje vode u tijelu, jer je bogata vlaknima, a posebno nadutost oko članaka tokom trudnoće.

Bonus video: