Lopovi haraju na Studenom, na meti kuće u kojima niko ne živi

Vlasnici obijenih vikendica u Studenom došli su do zaključka da im nije ostalo ništa bez da se samoorganizuju i sami pronađu lopove
298 pregleda 1 komentar(a)
vikendica, Studeno, Foto: Jelena Jovanović
vikendica, Studeno, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 17.05.2012. 11:59h

Na teritoriji opštine Danilovgrad za prvih pet mjeseci ove godine službenici Ispostave policije registrovali su 40 krivičnih dijela, od kojih je 29 teških krađa i krađa od kojih je 12 rasvijetljeno.

Sudeći po broju „registrovanih" krađa, vlasnici kuća i objekata koji su u proteklih nekoliko mjeseci na meti kradljivaca ne prijavljuju policiji provale tokom kojih ostaju bez vrijednih stvari.

Prema informacijama „Vijesti", broj provala u kuće i pomoćne objekte znatno je veći od broja prjavljenog policiji, a na udaru su najčešće kuće u vikend naselju Studeno, kuće u udaljenim seoskim područjima, ali i one bliže gradu u kojima vlasnici ne borave stalno, kao i kuće u naseljima uz stari put Danilovgrad - Spuž.

Sagovornik „Vijesti" čija je kuća dva puta obijena, kazao je da su lopovi drugi put ono što nisu mogli odnijeti uništavali, ali i da nije samo njegova kuća „poharana" već da su lopovi upali i u još nekoliko kuća u blizini.

Nema kuće iz koje nešto nije odnijeto

Na Studenom, kazalo je nekoliko žitelja danilovgradskog kraja, lopovi su dva puta u kratkom roku obili većinu vikendica, a prema informacijama „Vijesti" kradljivci su dolazili i do Kovačkih dolova, Kosovog luga, Lazina, Pitome loze.

Naši sagovornici tvrde da su prije dvadeset dana u naseljima Kosovi lug, Lazine i Pitoma loza ispred gotovo svih kuća osvanuli potrovani psi čuvari i da su par noći nakon toga počele krađe. Mještani tvrde da gotovo nema kuće iz koje nešto nije odnijeto u proteklih dvadeset dana, a jednom mještaninu lopovi su dan nakon krađe ispred kuće ostavili prethodno ukradeni alat.

Vlasnici obijenih vikendica u Studenom došli su do zaključka da im nije ostalo ništa bez da se samoorganizuju i sami pronađu lopove.

Masovno trovanje pasa

Danilovgradska policija nije upoznata sa masovnim trovanjem pasa u tim djelovima grada, a građani su im prijavili samo „dvije teške krađe na provalan način", počinjene u vikendicama koje se nalaze u naselju Studeno.

„Policijski službenici postupaju po ovim prijavama i u saradnji sa nadežnim tužiocem preduzimaju sve neophodne mjere i radnje na rasvjetljavanju pomenutih krivičnih djela", navodi se u odgovoru iz danilovgradske IP.

Vlasnici obijenih vikendica u Studenom došli su do zaključka da im nije ostalo ništa bez da se samoorganizuju i sami pronađu lopove

Oni su pojasnili da „raspolažu podacima da su u proteklom periodu izvršene provale u jednom broju kuća u Kosovom lugu i Lazinama".

„Radi se o kućama u koje vlasnici povremeno dolaze, a iz kojih su otuđeni trimeri, električne instalacije, željezo i drugi predmeti. Policijski službenici u saradnji sa nadležnim tužiocem, postupaju po prijavama građana radi rasvjetljavanja krivičnih djela počinjenih na njihovu štetu", kazali su iz policije.

Njihovi službenici u sadejstvu sa drugim područnim jedinicama i organizacionim cjelinama na terenu, preduzimaju mjere i radnje radi rasvjetljavanja krivičnih djela počinjenih na području Opštine Danliovgrad, među kojima su i aktivnosti koje se odnose na kontrolu i provjeru firmi koje se bave otkupom sekundarnih sirovina.

Bonus video: