Majka Branislava Lopičića: Sina su mi ubili, pa zapalili

Bane Lopičić stradao je petog aprila, kada je vozilom marke „reno espejs” sletio niz liticu duboku 400 metara u selu Ljubotinje
255 pregleda 10 komentar(a)
Ljubotinj, nesreća, Foto: Vesko Belojević
Ljubotinj, nesreća, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 17.05.2012. 09:56h

Majka Branislava Lopičića (36) koji je poginuo petog aprila prilikom slijetanja u provaliju na putu prema Ljubotinju, Milenka Lopičić saopštila je da je njen sin ubijen, te da se ne radi o samoubistvu kako je to u prvi mah objavljeno u svim medijima, piše "Dan".

Ona je kazala da je na tu sumnju naveo obdukcioni nalaz doktora Miodraga Šoća koji je naveo da je smrt nastupila od udarca tupim predmetom u lobanju. Lopičićeva tvrdi i da se njen sin nije polio benzinom sam i sletio u provaliju, već da je to uradio neko drugi, a potom ga zapalio i gurnuo u ambis.

Bane Lopičić stradao je petog aprila oko 9 sati i 30 minuta, kada je vozilom marke „reno espejs” sletio niz liticu duboku 400 metara na seoskom putu od Ljubotinja ka Ceklinu. Nakon skoro dva sata spuštanja niz nepristupačni teren kroz šiblje i strme litice, pripadnici Gorske službe spasavanja pronašli su njegovo beživotno tijelo nedaleko od olupina vozila koje je još gorelo.

"Moj sin je tog dana dobio više prijetećih poruka iz Podgorice. Njegov najbolji drug mi je ispričao da je nakon što su mu stigle prijeteće poruke, rekao mu kako mu rade o glavi i da mu treba pištolj. Takođe nije tačno da je u telefonskom razgovoru koji je obavio sa mnom rekao da mi više nikada neće doći. Rekao je da treba još nešto da završi i da će doći predveče. Sve ove stvari me upućuju na sumnju da je on brutalno ubijen, tvrdi ona.Ona je kazala da je ovaj predmet trenutno na odsjeku za ubistva u cetinjskoj policiji, a da je i ona u par navrata davala izjavu i tužilaštvu i policiji.

Čudan je i put kuda se kretao. Ubijeđena sam da ga je mafija ili neko ko je pokušao da iznudi reket od njega skrenuo s puta i da su ga vratili preko Prekornice. Tu su ga ubili polili benzinom i kako bi zavarali tragove gurnuli ga u ambis. To potvrđuje i pozicija njegovog tijela, jer je ubačen u automobil sa lijeve strane", ispričala je Milenka.

Moj sin je tog dana dobio više prijetećih poruka iz Podgorice. Njegov najbolji drug mi je ispričao da je nakon što su mu stigle prijeteće poruke, rekao mu kako mu rade o glavi i da mu treba pištolj"

Tvrdi i da je sigurna da njen sin nije bio poliven benzinom već da je poliveno auto. Kada su izvadili tijelo iz provalije, kako su mi rekli policajci mislila sam da od njega nije ostalo ništa. Međutim, tijelo je bilo ucijelo, a sajedne strane potpuno bijelo. To je još jedan dokaz da nije on bio poliven benzinom, kaže Lopičićeva.Tvrdi kako njen sin nije imao ni jedan jedini razlog da izvrši samoubistvo.

Policija zaboravila na tragove

Milenka Lopičić tvrdi da još jedna od stvari koja ukazuje da je njen sin ubijen je to što je garderoba sa njega bila skinuta.

"Pronašli smo jaknu i još neke stvari pored, ništa od toga nije bilo izgorelo. To znači da je skinut prije nego što je likvidiran. Te stvari policija nije pronašla na licu mjesta ili je zaboravila da ih uzme, već su to učinili drugovi njegovi koji su silazili dolje", ispričala je Milenka.

Bonus video: