Popović uhapšen u Sloveniji, crnogorskoj policiji poznat od prije

Popović je policiji Crne Gore poznat od ranije. Privođen je nakon ubistva policijskog inspektora Slabvoljuba Šćekića, ali i nakon likvidacije direktora Dana Duška Jovanovića
1163 pregleda 9 komentar(a)
Velibor Popović, hapšenje Slovenija, Foto: Delo.si
Velibor Popović, hapšenje Slovenija, Foto: Delo.si
Ažurirano: 16.05.2012. 17:38h

Velibor S. Popović (35) iz Berana zvani Pop, treći je Crnogorac koji je uhapšen u opsežnoj akciji koju policija u Sloveniji sprovodi protiv mafije.

Popovića su slovenački istražitelji označili kao jednog od ključnih aktera šverca oružja namijenjenog Francuskoj, prenijela je Televizija Vijesti.

Prema pisanju slovenačkih medija Popović je poručio veliku količinu vojnog oružja i eksploziva koje je dovezeno iz BiH, a uskladišteno u slovenačkim Spodnjim Bitnjama odakle je trebalo da bude transportovano u Francusku.

Na putu su ga presreli italijanski policajci prošlog novembra kada je počela opsežna međunarodna akcija.

Popović je uhapšen kod Kranja u luksuznom BMW-u sa švajcarskim tablicama.

Privedena su još dva Crnogorca koji su se kretali za Popovićem u "audiju Q7".

Popović je inače policiji Crne Gore poznat od ranije. Pripadnik je takozvanog "beranskog klana". Privođen je nakon ubistva policijskog inspektora Slabvoljuba Šćekića, ali i nakon likvidacije direktora Dana Duška Jovanovića.

Slovenačka policija zbog šverca droge i oružja u petak je uhapsila više od 60 osoba među kojima su se našla i dva državljanina Crne Gore Miloš Šćekić (33) i Smail Kučević (40).

Bonus video: