Kotoranin osumnjičen za krađu u Obodu

"Otvorene stopice", za koje se sumnja da je otuđio I.B. (40) se koriste za ugradnju instalacija u prozvodnji električnih aparata
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.05.2012. 15:08h

Cetinjska policija uhapsila je I.B. (40), rođenog u Kotoru, nastanjenog u Cetinju, zbog sumnje da je, na štetu firme EI "Obod" iz Cetinja, koje se nalazi u stečaju, počinio krivično djelo teška krađa.

"Kriminalistička obrada upućuju na sumnju da je I.B, u periodu između 06. i 11. maja upotrebom podesnog sredstva i primjenom fizičke snage, obio ulazna vrata magacina pogona "Baukhnekt", koji se nalazi u Bulevaru crnogorskih junaka u Cetinju. Iz magacina je, sumnja se, otuđio najmanje 50 koturova sa mesinganim trakama, tzv. otvorenim stopicama, vlasništvo EI "Obod". Vrijednost otuđenih "otvorenih stopica", koje se koriste za ugradnju instalacija u prozvodnji električnih aparata, iznosi oko 51.300 eura", navodi se u saopštenju Uprave policije.

I.B. je potom, kako se sumnja, odvojio mesingane trake sa kolutova, odnio ih i sakrio u blizini svog mjesta stanovanja.

"Zatim je, kako se sumnja, pomenute trake, težine 155 kilograma, odvezao do jedne firme koja se bavi otkupom sekundarnih sirovina, gdje ih je prodao za nešto više od 350 eura. O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Cetinju, koji je naložio da se protiv I.B. podnese poseban izvještaj, kao dopuna krivične prijave koja je bila podnijeta po nepoznatom počiniocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: