ODGOVOR CRNOGORSKOG DŽUDISTE PREDSJEDNIKU DŽUDO SAVEZA

Mrvaljević: Sve priznajem, a jedno molim - podnesite ostavku i ublažite katastrofu

"Molim Vas da ne dozvolite da zbog Vaših unutrašnjih demona, fikcija i frustracija Džudo savez bude potpuno ugašen, podnesite ostavku i time ublažite ovu katastrofu u koju ste doveli savez, klubove, takmičare, trenere, džudo radnike i cijeli džudo sport", kaže se u saopštenju Srđana Mrvaljevića
248 pregleda 23 komentar(a)
Srđan Mrvaljević, Foto: IJF
Srđan Mrvaljević, Foto: IJF
Ažurirano: 05.04.2019. 00:03h

Crnogorski džudista Srđan Mrvaljević odgovorio je predsjedniku Džudo saveza Crne Gore Dragomiru Bečanoviću, koji je juče o saopštenju za javnost naveo da njega interesuju samo pare i da je zaboravio sve koji su mu u životu i karijeri pomogli.

Mrvaljević je naveo da je ovo njegovo posljednje obraćanje crnogorskoj javnosti na ovu temu..

U Mrvaljevićevom saopštenju stoji:

"PRIZNAJEM da volim pare,pare,pare i zbog toga sam izabrao Džudo,a ne fudbal ili tenis. Preko svog hotela i 12-13 firmi koje se vode na moje ime,a za koje ne plaćam porez, finansijskim malverzacijama uzimam ogromne pare od: opštine, grada i države Crne Gore i tako devastiram ekonomski sistem zemlje.

- PRIZNAJEM da sam došao iz siromašnog Beograda u bogati Nikšić isključivo zbog para,a ne osjećaja pripadnosti. Iako sam došao u januaru 2006. u džudo klub "Akademik", a referendum je bio u maju 2006, ja sam nekako znao da će Crna Gora biti nezavisna i brže bolje dotrčao da uzmem pare.

- PRIZNAJEM da sam po čitav dan dopingovan iako sam do sada prošao bar 50 doping kontrola u karijeri na najvećim međnarodnim turnirima širom svijeta (imam sistem i ljude u WADU-i)

- PRIZNAJEM da tablete za borbu pasa koristim umjesto žvaka u kolima.

- PRIZNAJEM da ste mi Vi završili stan u Nikšiću koji sam dobio od Opštine i Vlade Crne Gore kao dobitnik najveće gradske nagrade "Oslobođenje grada Nikšića 18. septembar" i bio prvi olimpijac za nezavisnu Crnu Goru. Pored mene ga je dobio za isti rezultat u isto vrijeme i naš proslavljeni nikšićki bokser, ali vjerovatno ste i njemu to završili,ali još to ne zna, pa da Vam i to priznam.

- PRIZNAJEM da ste mi završili učesće na Olimpijadama: Peking 2008, London 2012, Rio 2016, koristeći vaš ogroman uticaj i autoritet koji posjedujete u svijetu.

- PRIZNAJEM da sam kako vi kažete "i te kako komunicirao sa trenerom Petrovim i tražio mu pare" iako nikada riječ nijesmo progovorili. Komunikacija i traženje para je išla telepatskim putem, posjedujem i tu moć, priznajem.

- PRIZNAJEM da sam zaboravio sve koji su mi pomogli: Ministarstvo sporta, Olimpijski komitet, Opštinu Nikšić, sponzore, prijatelje, a da sam onima koje nijesam zaboravio zabio nož u leđa.

- PRIZNAJEM da sam zaboravio čovijeka koga pominjete, a koji je bio predsjednik Džudo saveza Crne Gore prije Vas, iako sam za istog koristio i koristim svaku priliku da javno istaknem da je za tri godine učinio za dzudo sport u Crnoj Gori više nego svi njegovi predhodnici...Žao mi je što bas ništa od njega niste naučili i razumjeli da Vaša funkcija predsjednika Džudo saveza služi da nabavite novac od sponzora kako bi takmičari imali što bolje uslove, a ne da uzimate državna sredstva namjenjena za klubove, trenere,takmičare i džudo sport, ne poštujete zakon i vodite lične ratove protiv ministara, inspektora, države, džudo klubova, trenera, najboljih takmičara.... 

- PRIZNAJEM i da sam zbog para kako vi kažete "trčao, ljubio skute i bio izdajnik", iako nikada nijesam želio da prihvatam vaše nepristojne ponude i učestvujem u Vašem "biznisu,privatnom"" Džudo savez - Trim hotel.

- PRIZNAJEM da moj otac koji je čitav svoj život posvetio trenerskom pozivu i stotine i hiljade djevojčica i dječaka izveo na pravi put, napravio desetine takmičara visoke međunarodne klase, dobija penziju zahvaljujući isključivo Vašem rezultatu, iako kao najuspješniji selektor jugoslovenskog džudo sporta ima još pet rezultata pored Vašeg koji mu to isto pravo na nacionalno priznanje (penziju) garantuju.

Gospodine Bečanoviću sve sam Vam priznao što ste tražili, ako u narednim danima u svojim fantazijama dođete do još nekih novih saznanja i mračnih tajni o meni molim Vas da ih ne objavljujete i ne maltretirate sportsku javnost i građane, pošto i njih PRIZNAJEM.

Jedino bih Vas zamolio za dvije stvari:

Prva je da mog oca od 72 godine Miomira Mrvaljevića-Srećka nikada više u životu ne spomenete, sve njegove grijehe i poroke kojih, siguran sam u Vašoj glavi ima više nego dovoljno, ja preuzimam na sebe, odnosno PRIZNAJEM.

Druga je prava sitnica za Vas, potpuno nebitna i usputna, da konačno postupite po zakonu i nalogu Ministarstva sporta od prije osam mjeseci i usaglasite statut Džudo saveza sa Zakonom o sportu kako bi 24 najbolja džudo kluba, potpisnika platforme koji Vas konstantno prozivaju u medijima konačno mogli da funkcionišu.

Vašom sjajnom poslovnom sposobnošću ste uspjeli da izgubite finansiranje države odnosno ministarstva i osramotite džudo sport pred čitavom crnogorskom i svjetskom javnošću. Molim Vas da ne dozvolite da zbog Vaših unutrašnjih demona, fikcija i frustracija Džudo savez bude potpuno ugašen, podnesite ostavku i time ublažite ovu katastrofu u koju ste doveli savez, klubove, takmičare, trenere, džudo radnike i cijeli džudo sport", kaže se u saopštenju Srđana Mrvaljevića.

Preporučujemo za Vas