Ova hrana Madonu drži u top formi

Unošenje prijateljski nastrojenih bakterija, poznatih kao probiotika, jača zdravi imunološki sistem. Neke studije su čak povezale bakterije iz utrobe s autizmom i gojaznošću
84 pregleda 8 komentar(a)
Madona, Foto: 1.fm
Madona, Foto: 1.fm
Ažurirano: 16.05.2012. 13:35h

Fermentirana zrna soje i alge svaki drugi dan su dio posebnog makrobiotičkog plana ishrane zbog kojeg Madona izgleda dobro i u dobi od 53 godine. Ova ishrana omogućava rast bakterija u crijevima zbog kojih se onemogućava razvoj mnogih bolesti.

Uz pomoć svoje kuvarice Mayumi Nishimura, Madonna jede kombinaciju žitarica punog zrna, povrća i morskih algi uz miso, soje i tempeha (zajednički naziv za različitu biljnu hranu) koja joj pomaže da njeguje floru crijeva.

Ovaj tip nama prijateljskih bakterija pomaže varenje hrane, ekstrakciju vitamina i čuva od niza bolesti.

David Topping, s australijskog Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization u Adelaideu smatra da je takav režim ishrane odličan.

Za Vancouver Sun je izjavio: “Ishrana koju Madona sprovodi je razumna. Bakterije koje žive u našem organizmu ispunjavaju vrlo važne funkcije”.

Opisani način ishrane nutricionisti nazivaju “vrtlarenjem”.

Naime, ona djelotvorno sadi “cvijeće” koje omogućava razvoj druge poželjne flore i onemogućava rast “korova”.

Unošenje prijateljski nastrojenih bakterija, poznatih kao probiotika, jača zdravi imunološki sistem. Neke studije su čak povezale bakterije iz utrobe s autizmom i gojaznošću.

Madona ne jede meso, mliječne proizvode, ne pije ni kafu, prenosi Net.hr.

Njena kuvarica koja je prije kuvala oboljelima od raka, kaže: “Jedemo najmanje moguće procesuiranu hranu. Neka od Madoninih omiljenih jela su supa od algi i misa, alge sa šargarepom i bijelim lukom uz sos od soje, kao i kuvani zob za doručak.

“Kad izbacite životinjske proizvode, bijeli šećer i kafu, već nakon 10 dana osjetite promjene. Kad sam počela s ovakvom ishranom u glavi mi je postalo bistrije. Počela sam ranije da ustajem, pa se ujutru osjećam tako svježe, da više nisam željela da ostanem u krevetu. Osjećam se bolje nego prije 20 godina. Za ovo sam ti vrlo zahvalna', napisala je Madona u predgovoru kuvaričine knjige iz 2010.

Bonus video: