Uspjeh za crnogorske paraglajdere

Crnogorski tamičari zabilježili zapaženje rezultate na Svjetskom kupu u Budvi i Valoni...
91 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.05.2012. 09:58h

Budva je nedavno bila domaćin Svjetskog kupa i prvenstva Crne Gore u paraglajdingu, a crnogorski paraglajderi su zabilježili zapažene rezultate.

Na Svjetskom kupu je učestvovalo 50 takmičara iz 12 zemalja, a od crnogorskih takmičara najbolji rezultat ostvario je Sead Franca koji je bio deveti, dok je Dušan Simović osvojio 12. mjesto u pojedinačnim rezultatima.

U konkurenciji timova pobijedila je ekipa "Jagababa-Montenegro" koju su, pored Simovića i France, činili Japanac Micuharu Koga i Slovenac Matjaž Ferarič.

Istovremeno, na 4. državnom prvenstvu učestvovalo je 10 domaćih takmičara.

Prvo mjesto je zauzeo Franca, Simović je bio drugoplasirani (obojica su članovi "Dinamika" iz Bijelog Polja), dok je treće mjesto osvojio Slobodan Vojičić iz kluba "Radomir Peković – Budva".

Potom je u albanskm gradu Valoni nastavljeno takmičenje u Svjetskom kupu.

Simović je u pojedinačnoj konkurenciji Simović je osvojio treće mjesto, dok je sa timom "Jagababa-Montenegro" još jednom ponovio sjajan rezultat iz Budve osvojivši prvo mjesto i zlatnu medalju.

"Jako sam zadovoljan rezultatima koje smo postigli, kako na takmičarskom, tako i u organizacionom planu. Čestitam svim crnogorskim takmičarima na postignutim uspjesima i nadam se da ćemo zajedno nastaviti sa dobrim radom u budućnosti.

U neformalnim razgovorima sa predstavnicima ostalih zemalja čule su se ocjene da je naša organizacija bila jako dobra, ali i to da je letilište na Brajićima veoma atraktivno i kao takvo bi trebalo da se nađe u kalendaru Svjetskog kupa u narednoj godini, ali i predlog kandidature Vazduhoplovnog Saveza CG za domaćina paraglajding takmičenja kategorije FAI, 1 odnosno Evropskog ili Svjetskog prvenstva", rekao je Simović.

Bonus video: