Trinaestogodišnjak za dan ukrao četiri automobila

Pričajući sa policajcima u prisustvu oca, maloljetni kradljivac je u početku negirao da stoji iza krađe četiri automobila
75 pregleda 15 komentar(a)
Ažurirano: 16.05.2012. 09:26h

Barski inspektori bili su iznenađeni kada su otkrili da iza krađe četiri automobila u jednom danu stoji trinaestogodišnji dječak N.M. iz Bara.

Krađe automobila, koje su vlasnici prijavljivali u razmaku od nekoliko sati, podiglo je na noge cijelu barsku policiju, koja je posumnjala da iza cijelog posla stoji organizovana kriminalna grupa, pišu Dnevne novine.

Ipak, ubrzo potom saobraćajni udes, koji je N.M. izazvao, dok je vozio ukradeni automobil, bio im je prvi trag koji je ukazao na kradljivca i tako srušio njihovu pretpostavku da se radi o kriminalnoj grupi.

Dječak je ukradenim "golfom 2" ( BR AC 419), vlasništvo Muharema Škrijelja u Ulici popa Dukljanina na izlazu iz Bara, oko 17.30 časova udario u automobil "škoda" barskih tablica, nakon čega je pobjegao sa mjesta udesa, ali ga je policija brzo uhvatila.

Pričajući sa policajcima u prisustvu oca, maloljetni kradljivac je u početku negirao da stoji iza krađe četiri automobila.

Pored "golfa 2" kojim je izazvao saobraćajnu nesreću dječak je ukrao i automobile "suzuki maruti" vlasništvo Đorđa Ceklića i "golf 2" vlasništvo Kolje Gvozdenovića koje je, kako je priznao, nakon vožnje sakrio iza jednog marketa. Automobil "opel kadet" vlasnika Branka

Ćeklića koji je maloljetni kradljivac vozio prema Ulcinju, kada mu je nestalo goriva ostavio je u mjestu Vladimir iznad Bara, gdje ga policija kasnije i pronašla.

Barski inspektori su o prestupima dječaka, koji zbog godina ne može biti krivično odgovoran, obavijestili nadležnog tužioca, dok su službenicima iz Centra za socijalni rad preporučili da se dječak smjesti u vaspitno-popravnu ustanovu.

Bonus video: