Odloženo suđenje Igoru Raičeviću. Traže izuzeće sudije Žižić

Po optužnici, Raičević je ispalio metak u glavu supruzi od kojeg je na mjestu stradala, a nakon toga je u pravcu Dulovića ispalio šest metaka od kojih su ga četiri pogodila
127 pregleda 0 komentar(a)
igor raicevic, Foto: Vesko Belojević
igor raicevic, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 16.05.2012. 08:05h

Advokat Igora Raičevića, Srđan Radović, tražio je izuzeće predsjednice Vijeća sudija Milenke Žižić i predsjednika podgoričkog Višeg suda Mušike Dujovića.

Advokat je kazao da sumnja u fer i pravično suđenje jer nedavno u staklenom dijelu kafe-restorana "Maša" vidio sudiju Žižić sa predsjednicom Vrhovnog suda Vesnom Medenicom, čiji je zet ubijeni Dulović.

Raičevićev branilac takođe smatra da bi kazna bila drakonska i da su Raičeviću ugrožena osnovna ljudska prava.

Punomoćnik porodice Dulović, advokat Vlado Vuković smatra da je to priča bez dokaza i pokušaj Raičevića da se predstavi kao oštećeni.

Raičevićev branilac takođe smatra da bi kazna bila drakonska i da su Raičeviću ugrožena osnovna ljudska prava.

Prema optužnici Suzane Milić, zamjenika višeg državnog tužioca, okrivljeni Raičević je 25. novembra 2011. oko 10.30 časova u Podgorici, u dvorišnom dijelu zgrada koje se nalaze u Ulici obala Ribnice i Četvrte proleterske, s umišljajem ubio suprugu Mariju i Dulovića.

Prethodno je Igor Raičević vozilom "golf 2", kojim je upravljao, zaustavio i onemogućio kretanje i izlazak sa tog prostora vozilu "golf 4", registarskih ozanka PG: GD 594, vlasništvo Marije Raičević.

Nakon toga je, kako piše u optužnici, Igor Raičević izašao iz vozila i prišao supruzi Mariji koja se nalazila pored svog vozila. Tada je, prema optužnici, okrivljeni iz pištolja CZ m 57, kalibra 7,62 milimetra, ispalio metak u glavu supruzi od kojeg je na mjestu stradala.

Nakon toga je u pravcu Dulovića ispalio šest metaka od kojih su ga četiri pogodila. Usljed iskrvavljenja iz rana Dulović je preminuo oko 15 časova u Kliničko-bolničkom centra u Podgorici.

Okrivljeni Raičević je potom pobjegao, da bi se 28. novembra 2011. u zgradi PJ Podgorica prijavio i policijskim službenicima predao pištolj marke C.

U tužilačkoj istrazi se branio ćutanjem i nije iznosio odbranu.

Bonus video: