NA CIJENI U TURSKOJ

Fenerbahče želi Kolakovića

Nakon dvije godine na klupi slovenačkog ACH voleja, Kolaković je trenutno bez klupskog angažmana, ali sa i te kako velikim obavezama u selekciji Srbije.
1 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 16:28h

Nakon što se razišao sa argentinskim stručnjakom Danijelom Kastelanijem (preuzeo je poljsku Zaksu, a aktuelni je selektor Finske), šampion Turske Fenerbahče želi da na klupu dovede proslavljenog crnogorskog odbojkaškog trenera Igora Kolakovića, objavili su turski mediji.

Prema pisanju portala „Voleybolmagazin“, Kolaković je najozbiljniji kandidat za novog trenera kluba koji je osvojio četiri titule u posljednjih pet godina, tri posljednje, u čijim redovima je srpski internacionalac Ivan Miljković, ponajbolji korektor svijeta u protekloj deceniji, i Kubanac Maršal.

Nakon dvije godine na klupi slovenačkog ACH voleja, Kolaković je trenutno bez klupskog angažmana, ali sa i te kako velikim obavezama u selekciji Srbije.

Iz Turske stižu nezvanične informacije da je Fener već uspostavio kontakt sa menadžerom Kolakovića, Bojanom Milićem, koji je između ostalog i bivši igrač Budućnosti, u vrijeme kada je Kolaković bio trener.

"Prija mi što me povezuju sa tako moćnim klubom u kojem igraju Miljković i Maršal, ali za sada još ništa ne znam osim što sam čuo za tu vijest u turskim medijima", kratko je „Vijestima“ odgovorio Kolaković, nekoliko minuta prije polijetanja za Japan, gdje Srbiju, čiji je selektor, od 18. do 20. maja u Hamamacuu prvo očekuje prvi turnir ovogodišnje Svjetske lige (Japan, Rusija, Kuba), a potom od 1. do 10. juna interkontinentalni kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, posljednji filter za Japan.

Ako preuzme Fenerbahče, Kolaković će i u Turskoj nastaviti, po svemu sudeći, nezaobilazne duele sa Veselinom Vukovićem, trenerom Halkbanke iz Ankare.

Ti dueli, bezmalo, traju 15 godina, počev od onih na klupama Budućnosti i Budvanske rivijere, potom u posljednje dvije godine i u Ligi šampiona (Kolaković je vodio ACH volej, rivala Budvanske rivijere u grupi), te na reprezentativnom nivou, pošto je Vuković i selektor Slovenije.