Posljednja stvar koju želiš da otkriješ je istina!

Uzbudljiva i emotivna priča o članovima porodice koji se nalaze na suprotnim stranama korupcijskog skandala u njujorškoj policiji
0 komentar(a)
Ponos i slava, Foto: Youtube, print screen
Ponos i slava, Foto: Youtube, print screen
Ažurirano: 26.05.2018. 18:12h

Četiri njujorška policajca su mrtva, ubijena u zasjedi koja je čitavu policiju digla na noge i stavila u stanje pripravnosti.

S ubicom policajaca na slobodi i toliko značajnim slučajem, šef detektiva Menhetna, Frensis Tirni Stariji (Džon Vojt), traži od svog sina, detektiva Reja Tirnija (Edvard Norton), da vodi istragu. Rej nevoljno preuzima slučaj, znajući da su ubijeni policajci radili pod vođstvom njegovog brata, Frensisa Tirnija Mlađeg (Noa Emerik), a zajedno s njegovim zetom, Džimijem Iganom (Kolin Farel).

Na prvi pogled, sve izgleda kao rutinsko hapšenje zbog droge koje je pošlo naopako. Međutim, kako zadire dublje u slučaj, Rej shvata da je neko dojavio dilerima da će policajci doći i to neko iznutra. Što je još gore, dokazi počinju da navode u nezamislivom pravcu: do njegovog sopstvenog brata i zeta. Dok se pitanja gomilaju, slučaj primorava porodicu da bira između odanosti jednih drugima i odanosti policiji i zakonu.

U filmu Ponos i slava, Kolin Farel glumi Rejevog zeta, Džimija Igana, koji hoda po opasnoj stazi između dvije strane zakona i čiji postupci pokreću priču. Glumac kaže da može da razumije frustraciju policajaca. "Uvijek će biti droge, uvijek će biti nasilnih zločina i uvijek će biti kriminalaca. I uvijek će biti policije, koja ne dobija dovoljno novca da bi svakoga dana rizikovala život. Mislim da bi, kada bih ja bio policajac, bilo vrlo frustrirajuće da nekoga uhapsim danas, a on se kroz nedelju dana ponovo nađe na ulici i radi iste stvari. To je jedan od razloga zbog kojih Džimi radi ono što radi."

Režiser Gavin O’Konor za glumački dvojac, Kolin Farel i Edvard Norton, kaže da je “Bilo pravo zadovoljstvo raditi s ovim ljudima. Jednostavno kažete 'akcija' i oni odrade scenu točno onako kako smo se dogovorili”.

Kriminalističku dramu Ponos i slava, sa Kolin Farelom, Edvard Nortonom, Džon Vojtom u subotu od22.30h na program Televizije Vijesti.

Bonus video: