Otkazano suđenje optuženima za kupovinu ličnih karata

Početkom marta pred lokalne izbore u Herceg Novom četvorica mladića "optužili" Miliju Krgovića da im je za kupovinu ličnih karata, kako ne bi izašli na izbore, nudio po 80 eura
0 komentar(a)
lične karte, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
lične karte, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 15.05.2012. 14:26h

Suđenje 11 lica optuženih za "povredu slobode i opredjeljenja pri glasanju“, koje je bilo zakazano za danas u Osnovnom sudu Herceg Novom otkazano je jer prvooptuženom Miliji Krgoviću nije mogao biti uručen poziv za suđenje.

Početkom marta pred lokalne izbore u Herceg Novom četvorica mladića - Branko Miljanić i trojica njegovih drugova M. P, M. Ž. i G. P. "optužili" Miliju Krgovića iz Tivta da im je za kupovinu ličnih karata, kako ne bi izašli na izbore, nudio po 80 eura. Sva četvorica su tada tvrdila da je Krgović cijeli posao obavljao za DPS, kao i da je centrala iz koje stižu instrukcije u Nikšiću.

Mladići iz Herceg Novog tvrde da su DPS-u pred izbore prodali lične karte >>>

Herceg Novi: Lične karte vraćaju preko “Vijesti” >>>

Na potjernici aktivista DPS-a optužen za kupovinu ličnih karti >>>

Mladići su odlučili da cijeli slučaj objelodane, jer im ni dva dana nakon što su posredniku predali lične karte, novac nije bio isplaćen.

Opštinski odbor hercegnovskog DPS slučaj je prijavio policiji, kao i četvorica mladića. Hercegnovski PzP je 15 tak dana nakon toga u tužilaštvu dao izjavu u kojoj su saopštena imena još troje ljudi koji su navodno uključeni u kupovinu ličnih karata za račun DPS-a.

Dvadesetak dana poslije prijave policiji, lične karte četvorice mladića koji su i izašli u javnost sa optužbama, pronađene ispred vrata dopisništva "Vijesti" u Herceg Novom.

Tužilaštvo će sudu predložiti da se prvooptuženom Krgoviću, za kojim je raspisana lokalna potjernica, sudi u odsustvu. Nakon što odluči da li su za to ispunjeni uslovi, sud će zakazati novo ročište.

Bonus video: