Đurović i Vujisić uzeli zlato u Bledu

Dvije zlatne medalje bilans je reprezentacije Crne Gore u dizanju tegova na prvog dana Evropskog prvenstva u slovenačkom Bledu.
110 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.05.2012. 19:20h

Dvije zlatne medalje bilans je reprezentacije Crne Gore u dizanju tegova na prvog dana Evropskog prvenstva u slovenačkom Bledu.

Sedamnaestogodišnji Vuk Đurović je osvojio znatnu medalju u konkurenciji mlađih juniora, kategorija -52kg, disciplina benč pres, sa podignutih 50kg.

Zlato je osvojio i Aleksandar Vujisić u konkurenciji seniora, kategorija -110kg, disciplina benč pres, sa podignutih 202,5kg.

Milutin Jovanić (kategorija -100kg, disciplina benč pres) i Stojan Radonjić (kategorija -125kg, disciplina benč pres) u konkurenciji seniora morali su da se zadovolje četvrtim mjestima, sa podignutih 165kg, odnosno 180kg.

"Nakon završenog prvog takmičarskog dana maksimalno sam zadovoljan ostvarenim rezultatima. Dvije zlatne medalje samo su jedan od indikatora našeg kvalitetnog rada u periodu od nekoliko mjeseci unazad. Takođe sam zadovoljan postignutim rezultatima Milutina Jovanića i Stojana Radonjića, koji su u svojim kategorijama imali "najjača" imena, i od ovih mladih takmičara u perspektivi očekujem vrhunske rezultate. Danas je njihovo neiskustvo presudilo da ne postignu još bolji rezultat”, ocijenio je selektor Aleksandar Rakočević.

Sjutra, drugog takmičarskog dana na programu je takmičenje u pauerliftingu (mrtvo dizanje, čučanj, benč pres) za mlađe juniore, gdje će Vuk Đurović pokušati da dođe do jedne od medalja u izuzetno jakoj konkurenciji u njegovoj kategoriji.

Bonus video: