Državljanin Ukrajine sa lažnim pasošem pokušao da izađe iz Crne Gore

Sumnja se da je A.K. (24) putnu ispravu Estonije kupio u Ukrajini za 2.000 eura i da je sa njom pokušao da otputuje za Veliku Britaniju
0 komentar(a)
Aerodrom Tivat, Foto: Arhiva Vijesti
Aerodrom Tivat, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.05.2012. 13:44h

Granična policija Tivat na graničnom prelazu "Aerodrom Tivat", otkrila je i uhapsila državljanina Ukrajine A.K. (24) koji je pokušao da pređe granicu sa falsifikovanom putnom ispravom.

Kako je saopšteno iz Uprave policije A.K. je policiji prethodno dao na uvid putnu ispravu na ime A.Z. iz Estonije.

"Konstatovano je da u putnoj ispravi nema otisnut nijedan pečat graničnog prelaza na osnovu kojeg bi se utvrdilo gdje je lice ušlo u Crnu Goru. Provjerom je utvrđeno da se putna isprava potražuje i, nakon što je lice o tome upoznato, ono je o sebi dalo prave podatke. Ustanovljeno je da je A.K. u Crnu Goru ušao 10. maja 2012. godine. Kada je lišen slobode, imao je namjeru da avionom otputuje za London", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Sumnja se, kako je saopšteno, da je A.K. putnu ispravu Estonije kupio u Ukrajini za 2.000 eura i da je sa njom pokušao da otputuje za Veliku Britaniju, a da je svoju ispravu poštom vratio za Ukrajinu.

A.K. je predat službenicima Ispostave policije Tivat, gdje je zadržan. Uz krivičnu prijavu priveden je Osnovnom državnom tužiocu u Kotoru, zbog sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave.

Bonus video: