Student koji je povrijeđen u Budvi jedva preživio, dvojica nepokretna

Golubović i Zahitović imaju ozbiljne povrede i, prema prognozama, teško će ponovo stati na noge
0 komentar(a)
Slovenska plaža, povrijeđeni student, Foto: Vuk Lajović
Slovenska plaža, povrijeđeni student, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 14.05.2012. 07:37h

Tri studenta koji su teško povrijeđeni u Budvi, na najvećim godišnjim okupljanjima studenata - “Građevinijadi” i “Medicinijadi”, i dalje ne pokazuju znake oporavka.

Nikola Zdilar (19) iz Beograda, koji je teško povrijeđen prilikom pada sa terase hotela “Park” na Slovenskoj plaži, još se nalazi u bolnici u Risnu. On je prilikom pada zadobio tešku kontuziju mozga. Ljekari su zbog težine povrede na početku mislili da se možda neće izvući. Četiri dana nakon nesreće prognoze su pozitivnije, ali još uvijek se ne zna kakve će imati posljedice od pada. Zdilar je u stanju kad nema sposobnost komunikacije i nije u potpunosti došao sebi.

Budva: U tri dana teško povrijeđena tri studenta >>>

Drugi student Stefan Golubović (24) iz Donjeg Milanovca, koji se teško povrijedio prilikom skoka u plićak, nalazi se u Beogradu. Golubović je u stanju šoka, saznaju “Vijesti”. On ima povredu trećeg pršljena i trenutno je nepokretan. Prognoze ljekara su da će, ukoliko ne izađe iz sadašnjeg stanja šoka, koje blokira nerve na mjestu povrede, vrlo teško ponovo stati na noge.

Sličnu povredu ima i Almin Zahitović (22) iz Tutina koji je zbog ozbiljnosti povreda prevezen iz Risanske bolnice u Klinički centar u Podgorici. On je takođe u stanju šoka i ima povrede pršljena. Još se ne zna da li će se Zahitović oporaviti u potpunosti i stati ponovo na noge, s obzirom na to da je trenutno i on, kao i Golubović, nepokretan.

Od 9. do 14. maja Budva je domaćin dva najveća godišnja okupljanja studenata građevinskih i medicinskih fakulteta sa područja Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Slovenije. Studenti su smješteni u hotelima "Park" i "Slovenska plaža". Samo na "Medicinijadu" u pet-šest dana dođe više od 3.000 studenata. Iako su ovo sportska takmičenja, veliki broj njih dolazi zbog provoda i druženja, koji se nerijetko završavaju povredama usljed pijančenja i međusobnih tuča.

Bonus video: