Mislima kreirajte stvarnost

Meditirajte, koristite razne tehnike svjesnog disanja i ulaska u umnu prazninu; priuštite sebi hipnozu, energoterapiju ili neke druge dokazane tehnike duhovnog iscjeljenja
55 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2012. 19:07h

Ono što mislite, to postajete

Buddha

Vjerovatno ste puno puta čuli izraz: "Moraš pozitivno razmišljati" ili ste i vi sami tako savjetovali nekoga ko se našao u teškoj situaciji.

O snazi misli puno govori zakon privlačenja: ono na što usmjeravate svoju pažnju, to i privlačite u svoj život. Ako su vaše misli dominantno negativne, ako nemate bazičnog povjerenja u život, te strahujete od neuspjeha i prije nego se u nešto upustite, u svoj život privlačite negativne događaje. Ako vam je život borba, ako stalno zapinjete, te vam se sve vrijeme događaju problemi, zavirite u svoj um i razmislite čime to privlačite.

Ako ste prošli kroz teška životna iskustva, vjerovatno je vaša vjera u život narušena

No, ako volite život, ako vas izazovi ne sputavaju i ne obeshrabruju, te na svijet gledate kao na ugodno mjesto življenja, tada ćete se kroz život kretati s lakoćom, a kada se i pojave problemi, zadržaćete vjeru u pozitivan ishod, a život će vam na isti način i uzvraćati.

Svako od nas intuitivno razumije ovaj koncept i on uistinu djeluje. No, stvari, ipak, nisu tako jednostavne kako se na prvi pogled čini i u to su se uvjerili svi oni koji su pokušali da upravljaju svojim mislima, posebno ako su se našli u izazovnim situacijama.

Naime, našom percepcijom, mislima i ponašanjem, ali i kompletnim životom upravlja naša podsvijest. Ono što smo u svoju podsvijest "ugradili", usljed različitih životnih iskustava odrediće hoće li naše misli biti bazično pozitivne ili će cijela naša percepcija svijeta biti iskrivljena, naša vjera u život poljuljana, a misli dominantno ograničavajuće.

Da biste svojim mislima mogli da manifestujete konstruktivne realnosti - promijenite sadržaj svoje podsvijesti

Ako ste prošli kroz teška životna iskustva, vjerovatno je vaša vjera u život narušena. Ako u takvim slučajevima svjesno pokušate da afirmišete određenu poziciju ili da privučete željeni ishod – bolji posao, emocionalnu vezu ili čak fizičko ozdravljenje, dok duboko u sebi hranite misao kako je to nemoguće, te se borite s lošim raspoloženjima ili strahom od ishoda, malo je vjerovatno da ćete željeno ostvariti.

Možda ćete i uspjeti, no pozicija koju ćete zauzeti biće lošija od one iz koje ste krenuli, čime ćete u svoj život privući puno novih problema.

Zato budite oprezni što želite. No, prije svega, budite oprezni iz koje pozicije postavljate svoje želje. Da biste svojim mislima mogli da manifestujete konstruktivne realnosti - promijenite sadržaj svoje podsvijesti.

Meditirajte, koristite razne tehnike svjesnog disanja i ulaska u umnu prazninu; priuštite sebi hipnozu, energoterapiju ili neke druge dokazane tehnike duhovnog iscjeljenja. Jer, tek kada je vaša "istorija" čista, moći ćete s lakoćom da usmjeravate svoje misli, a time i utičete na svoju realnost.

Bonus video: