Reprezentacija Crne Gore u dizanju tegova od ponedjeljka na EP

Kako je kazao Rakočević, prijavljeno je ukupno oko 200 takmičara iz 25 zemalja Evrope.
98 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2012. 13:18h

Selektor reprezentacije u dizanju tegova Aleksandar Rakočević odredio je juče ekipu od osam takmičara, koji će od ponedjeljka do 19. maja braniti bolje Crne Gore na Evropskom prvenstvu za juniore i seniore u benč presu i pauerliftingu, koje se održava u slovenačkom Bledu.

Za Crnu Goru će nastupiti Vuk Đurović (junior, -52kg, disciplina benč pres), Boris Kostić (senior, -90kg, disicplina benč pres), Dragan Sjekloća (junior, -80kg, diciplina benč pres), Nikola Pejović (junior, -100kg, disciplina pauerlifting), Kosta Lalić (senior, -140kg, disciplina pauerlifting), Stojan Radonjić (-125kg disicplina, pauerlifting), Milutin Jovanić (senior, -100kg, disciplina benč pres), Aleksandar Vujisić (veteran, - 100kg disciplina, benč pres).

Kako je kazao Rakočević, prijavljeno je ukupno oko 200 takmičara iz 25 zemalja Evrope.

“Ono što je neizbježno u sportu, a to su povrede, ovoga puta ni nas nisu zaobišle. U srijedu veče u toku priprema na Cetinju tokom treninga na benč presu, Kosta Lalić je povrijedio grudne mišiće i nakon snimanja i ljekarskog pregleda, doktor nam je saopštio da je došlo do rupture grudnih mišića, i da Lalić nije u mogućnosti da se takmiči. Potreban je oporavak kako bi bio spreman za Svjetsko prvenstvo u pauerliftingu koje će se održati u Slovačkoj početkom septembra – kazao je Rakočević.

Selektor reprezentacije je, takođe, istakao da zbog porodične situacije nijesu mogli da nastupe Boris Kostić i Dragan Sjekloća, zbog obaveza na fakultetu izostao je Nikola Pejović.

“Veliki problem su nam bile finansije, jer zbog krize nismo mogli dobiti iznos od 3.000 eura koje je savez dobio na konkursu od uprave za sport za 2012 godinu. To nam je dosta otežalo situaciju”, ističe Rakočević.

Rakočević najviše očekuje od Stojana Radonjića, prošlogodišnjeg osvajača srebre medalje u pauerliftingu na Svjetskom prvenstvu u Irskoj.

“Iako ima jaku konkurenciju u grupi, nadamo se odličnom rezultatu. Milutin Jovanić prvi put debituje na velikom takmičenju, u odličnoj je formi, najbolji je takmičar u Crnoj Gori u kategoriji do -100kg, tako da se tu takođe nadamo jednoj od medalja. Vuk Đurović je najmlađi u reprezentaciji, uzimajući u obzir njegove dosadašnje rezultate i upoređujući ih sa rezultatima prijavljenih takmičara u negovoj kategoriji, sasvim je izvjesno da Vuk osvoji najsjajnije odličje. Aleksandar Vujisić je najstariji u reprezentaciji, dugo godina je u pauerliftingu, a ovo bi trebalo biti njegovo prvo pojavljivanje na velikom takmičenju, u grupi veterana. Sada je neizvjesno da li će zbog finansija otputovati" zaključio je Rakočević.

Bonus video: