Žabljak: Poslije masovne tuče, otac i sin u pritvoru

U tuči je od strane Miodraga i Borisa fizički napadnut Dragoljubov branilac Radovan Vukmanović
263 pregleda 3 komentar(a)
tuča žabljak zemlja, Foto: Obrad Pješivac
tuča žabljak zemlja, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 12.05.2012. 13:36h

Zamjenik ODT iz Pljevalja Veljko Đurović, po krivičnoj prijavi žabljačke policije, donio je rješenje o zadržavanju u trajanju od 48 časova protiv Miodraga Vukićevića i njegovog sina Borisa iz Ljubljane.

Za njih se sumnja da su počinili nasilničko ponašanje na štetu Radovana Vukmanovića, advokata iz Ulcinja.

Krivična prijava podnijeta je i protiv Snežane Vukićević iz Ljubljane za krivično djelo lake tjelesne povrede nanijete predmetom na štetu Ane Vukićević iz Ljubljane.

ODT iz Pljevalja Miroljub Banović kaže je žalbu na rješenje o zadržavanju Miodraga i Borisa Vukićevića, sudija za istrage odbacio.

"Trenutno smo u fazi izviđaja i prikupljeni podaci u toj fazi odlučivaće o pokretanju krivičnog postupka ili drugim mjerama predviđenim zakonom", kazao je Banović.

On je istakao da žabljačka policija svoj dio postupka sa pozicije zakona o krivičnom postupu odradila na propisan način. Kazao je da podnošenje prekršajnih prijava i vođenje takvog postupka nije prepreka za vođenje krivičnog postupka.

Napadnut branilac Vukmanović

Braća Miodrag i Dragoljub Vukićević, iz Ljubljane, Miodragova djeca Boris i Ana i Dragoljubova supruga Snežana, akteri su žestoke međusobne tuče koja se dogodila u petak oko 11 časova u Tmajevcima u blizini Žabljaka.

Incident se dogodio tokom parničnog postupka, diobe zemlje. Dok su sudija Osnovnog suda iz Žabljaka, sudski službenik i vještak obilazili međe parcele, nešto dalje od njih, između Vukićevića je došlo do tuče u koju su se uključili i članovi njihovih porodica.

U tuči je od strane Miodraga i Borisa fizički napadnut Dragoljubov branilac Radovan Vukmanović. Sudija, vještak i sudski službenik nijesu napadnuti. Tuča je bila takvih razmjera da je pozvana policija koja je brzo djelovala i sve aktere privela a postupak se morao prekinuti.

U tuči je od strane Miodraga i Borisa fizički napadnut Dragoljubov branilac Radovan Vukmanović.

Zategnuti odnosi traju nekoliko godina i kulminirali su nikome prijatnim događajem. «Vijesti» saznaju da je samo zahvaljujući brzoj intervenciji policije spriječena mnogo teža posledica jer se sve dešavalo u blizini grada.

Poremećeni odnosi među braćom kod Žabljačana traže odgovor zbog čega sudskom procesu nije prisustvovala policija. Nezvanično, od suda nije zahtijevana njihova asistencija.

Prekršajni postupak, čiji ishod nam nije poznat, obavljen je pred Sudom za prekršaje pošto je sudija Suda u Žabljaku zatražio izuzeće zbog rodbinskih odnosa sa osumnjičenim.

Bonus video: