Otkrijte najveće zablude o ljubavi

U neku ruku, to je možda istina. Na primjer, ako ste u vezi s nekim ko je vrlo uredan, a vi ste jako neuredni, s vremenom ćete vjerovatno postati uredniji. Vaš partner će na dobar način uticati na vas
64 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2012. 09:21h

Svi smo odrasli na bajkama koje su nas učile o ljubavi, odnosno o tome kako ljubav izgleda i kako se osjećamo kada smo zaljubljeni. Kada smo odrasli, nastavili smo da upijamo ljubavne bajke iz filmova, televizijskih serija i priča naših prijatelja i poznanika o savršenoj vezi. Rezultat je taj da imamo predstave o tome što je zapravo ljubav i kakva bi trebalo da bude. Donosimo nekoliko najčešćih pogrešnih pretpostavki.

Ljubav nas upotpunjava

Potpuno pogrešno. Ljubav vas ne čini potpunom osobom, niti bi trebalo. Naravno da je život ljepši i bolji kada nađete nekoga koga volite, ali ako čekate da vas neka osoba spasi od vas samih i vašega života, na pogrešnom ste putu. U stvari, vjerovatno ćete privući nekoga ko je u istom stanju kao i vi. Radite sami na tome da postanete potpuna i srećna osoba, a onda ćete početi da privlačite ljude koji su takvi.

Suprotnosti se privlače

U neku ruku, to je možda istina. Na primjer, ako ste u vezi s nekim ko je vrlo uredan, a vi ste jako neuredni, s vremenom ćete vjerovatno postati uredniji. Vaš partner će na dobar način uticati na vas. Različitosti koje su dublje, kao što su razlike u ličnosti ne mogu da izrastu u dugoročno dobru stvar. Ako ste društvena i otovrena osoba, skoro je nemoguće da ćete godinama trpjeti partnera kome je vrhunac zabave gledanje tv-a na kauču. Ne morate da budete kompatibilni u baš svakoj sitnici, ali važno je da ste u osnovnim stvarima bar slični.

Možete nekoga da primijenite

Koliko god nekoga voljeli, ne možete ga promijeniti ako on to ne želi sam. Pomirite se s činjenicom da će većina mana i stvari koje vam smetaju vjerovatno zauvijek ostati nepromijenjene. Ljudi se mijenjaju, ali samo ako to žele. Ako je vaš partner ljubomoran, sitničav, loš prema drugima - vrlo vjerovatno će takav biti cijeli život, koliko se god vi trudili.

Iz seksa za jednu noć će se izroditi vječna ljubav

Ovo je jedan od najrjeđih scenarija koji se može dogoditi u vašem ljubavnom životu. Dosta žena vjeruje u to jer su vjerovatno previše puta vidjele takav film sa srećnim krajem. Istina je da seksualna hemija nije isto što i ljubav. Muškarac se neće zaljubiti u ženu samo zato jer je seks bio dobar. A ako će se taj neko ipak zaljubiti u vas, nije neophodno da spavate zajedno prvu noć. Požuda se vrlo rijetko pretvori u ljubav.

Odmah ćeš znati da si upoznao srodnu dušu

Neko će vam se svidejti čim ga vidite, a iz prvog razgovora ćete shvatiti da ga želite. Ipak, to nije isto kao i naći srodnu dušu. Za to ipak treba da prođe i neko vrijeme. Kada upoznate osobu sa svim manama, bolje ćete procijeniti želite li da ih trpite i radi li se zaista o ljubavi vašeg života. Kada vam se neko sviđa, pokazujete se u najboljem svijetlu, a to isto radi i druga strana. Tek poslije nekog vremena ćete znati odgovara li vam ili ne, piše Dnevnik.

Bonus video: