Vibratori popularniji od pametnih telefona

Jedan od vlasnika online distributerske kuće seksualnih pomagala ranije je kazao za CNBC da je prodaja erotskih igračaka čak povećana u vrijeme ekonomske krize
190 pregleda 9 komentar(a)
vibrator, seks, seksualna pomagala, Foto: Shutterstock.com
vibrator, seks, seksualna pomagala, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 12.05.2012. 08:52h

Za industriju seks igračaka, posao cvjeta. Izgleda da će erotske igračke postati popularnije od pametnih telefona. Predviđa se da će u Velikoj Britaniji prodaja seksualnih pomagala premašiti 250 miliona funti (oko 403 miliona dolara) ove godine. U Sjevernoj Americi, kako piše Scientific American, od maja prošle godine potrošači su 250 milijuna funti ove godine (oko 403 milijuna dolara). A od svibnja 2011, na kupovinu tih proizvoda potrošeno je oko 500 miliona dolara.

Popularnost seksualnih pomagala, piše Huffington Post, izgleda je dokaz recesije.

Jedan od vlasnika online distributerske kuće seksualnih pomagala ranije je kazao za CNBC da je prodaja erotskih igračaka čak povećana u vrijeme ekonomske krize.

Kao još jedan razlog za sve veću popularnost seksualnih pomagala, Daily Mail navodi to što slavne osobe sve više u javnosti govore o svojim seksualnim sklonostima.

I "obične" žene i muškarci su, kako se navodi sve opušteniji kada su seksualna pomagala u njihovim spavaćim sobama u pitanju.

Anketa objavljena u novembru, 2011, pokazuje da 50 odsto Amerikanaca koristi vibrator, a 70 odsto muškaraca je kazalo da im nije neprijatno, čak naprotiv, da koriste seksualna pomagala.

Isto istraživanje je pokazalo da je većina anketiranih saglasna sa tvrdnjom da su "vibratori zdrav dio seksualnog života žene".

Bonus video: