Budva: U tri dana teško povrijeđena tri studenta

Prvu noć “Građevinijade”, u srijedu veče, sa terase hotela “Park” na Slovenskoj plaži u toku pijančenja i zabave pao je Nikola Zdilar (19) iz Beograda
207 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2012. 00:08h

Tri studenta teško su povrijeđena u posljednja tri dana u Budvi na najvećim godišnjim okupljanjima studenata na “Građevinijadi” i “Medicinijadi” u tom gradu.

Prvu noć “Građevinijade”, u srijedu veče, sa terase hotela “Park” na Slovenskoj plaži u toku pijančenja i zabave pao je Nikola Zdilar (19) iz Beograda. On je prilikom pada zadobio tešku povredu glave.

Prevezen je u bolnicu u Risnu. Iz te bolnice su “Vijestima” kazali da Zdilar ima kontuziju mozga, da još nije u potpunosti došao sebi i da nije sposoban za komunikaciju.

Prebačen u Beograd zbog povrede pršljenja

U noći između četvrtka i petka drugi student Stefan Golubović (24) iz Donjeg Milanovca teško se povrijedio nakon skoka u plićak. On je glavom udario u tvrdo morsko dno nakon čega je zadobio tešku povredu pršljenova.

Golubović je prevezen u bolnicu u Risnu, iz koje je upućen u Klinički centar u Podgorici.

Golubović se nije puno zadržao u Kliničkom centru jer je hitno transportovan za Beograd, zbog ozbiljnosti povrede četvrtog vratnog pršljena.

Koban skok u vodu

Pored Zdilara i Golubovića i student Armin Zarhitović (22) iz Tutina teško je povrijeđen juče nakon što je udario glavom u stijene u Budvi.

On je prema saznanjima "Vijesti" na Slovenskoj plaži skočio sa doka u vodu i udario glavom u stijene u plićaku.

Dubina mora na mjestu gdje je student skočio iznosi svega pola metra, a kako pričaju očevici, student je igrao sa loptom, koja je u jednom momentu pala u vodu, nakon čega je i uslijedio njegov skok u plićak.

Zahitović je najvjerovatnije došao na "Medicinijadu", odnosno okupljanje studenata medicine koje se održava u Budvi.

Prema nezvaničnim informacijama, student je bio u pripitom stanju, a nakon što je izvučen iz vode nije osjećao donji dio tijela. Policija je juče izvršila uviđaj na licu mjesta.

Ove godine od 9. do 14. maja Budva je domaćin dva najveća godišnja okupljanja studenata građevinskih i medicinskih fakulteta sa područja Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, i Slovenije. Studenti su smješteni u hotelima “Park” i “Slovenska plaža”.

Samo na “Medicinijadu” u pet-šest dana dođe više od 3.000 studenata, od kojih se dio takmiči u različitim sportskim disciplinama. Iako su ovo sportska takmičenja, veliki broj studenata dolazi na njih zbog provoda i druženja, koji se nerijetko završavaju povredama usljed pijančenja i međusobnih tuča.

Galerija

Bonus video: