SAOPŠTENJE PREDSJEDNIKA DŽUDO SAVEZA CRNE GORE

Mrvaljević je zaboravio i ko ga je doveo i ko ga je spasao, pare su njegov životni moto

"Zaboravio je Srđan Mrvaljević ko mu je spasio karijeru kada je kao junior pao na doping testu, nakon što ga je tata, 'istaknuti' sportski radnik, kljukao tabletama za borbe pasa", stoji u saopštenju
126 pregleda 28 komentar(a)
Dragomir Bečanović, Foto: Filip Roganović
Dragomir Bečanović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 05.04.2019. 00:03h

Predsjednik Džudo saveza Crne Gore Dragomir Bečanović odgovorio je na saopštenje Srđana Mrvaljevića, koji je juče, komentarišući ostavku nacionalnog selektora Giorgija Petrova, kazao da ne nudi "novac i funkcije", te da se za Crnu Goru borio "bez koljena i sa slomljenim stopalom".

"Pare, pare, pare i samo pare - to je životni moto Srđana Mrvaljevića.

Zbog para je došao u Crnu Goru. Zbog para je trčao za onima koje danas bezočno pljuje. Zbog para je ljubio svačije skute. Zbog para je spreman da bude izdajnik, da baci pod noge čast, dostojanstvo i rezultate, da zgazi filozofiju sporta koji očigledno ne razumije... Zbog para je spreman da bude - niko i ništa", stoji u saopštenju Dragomira Bečanovića.

"Zaboravio je Srđan Mrvaljević ko mu je spasio karijeru kada je kao junior pao na doping testu, nakon što ga je tata, 'istaknuti' sportski radnik, kljukao tabletama za borbe pasa.

Zaboravio je Srđan Mrvaljević ko ga je doveo u Crnu Goru.

Zaboravio je Srđan Mrvaljević u čiji klub je došao.

Zaboravio je Srđan Mrvaljević kako je dobio stan od Opštine Nikšić.

Zaboravio je Srđan Mrvaljević ko su bili čelnici Džudo saveza kada je postao vicešampion svijeta.

Zaboravio je Srđan Mrvaljević ko mu je bio trener na tom prvenstvu.

Zaboravio je Srđan Mrvaljević ko je pisao molbu predsjedniku Svjetske džudo federacije Marijusu Vizeru da mu se dodijeli „vajld karta“ za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Zaboravio je Srđan Mrvaljević na sopstvene riječi: 'Ne treba meni nikakva vajld karta, ja ću se rezultatima izboriti za nastup u Riju, a ako se ne izborim ne treba ni da učestvujem', navodi se u saopštenju.

"Zaboravio je Srđan Mrvaljević da je poslije toga podvio rep i ipak, zahvaljujući Džudo savezu, otišao na Olimpijske igre.

Zaboravio je Srđan Mrvaljević ne samo na Džudo savez, sa kojim kako prošle godine napisa, „nema nikakvu komunikaciju već pet godina“ (do 2015. godine predsjednik DžSCG bio Veselin Grbović, od 2015. Dragomir Bečanović), već i na Crnogorski olimpijski komitet i sponzore koji su mu nesebično pomagali.

Zaboravio je Srđan Mrvaljević na pismo koje je uputio Svjetskoj džudo federaciji u kojem kaže kako 'nema nikakve pomoći u Crnoj Gori', već on „sam plaća sve svoje troškove priprema i takmičenja“.

Zaboravio je Srđan Mrvaljević šta je sve pričao za Jelenu Šutović i ostale 'saborce'.

Zaboravio je Srđan Mrvaljević da je i te kako imao komunikaciju sa nacionalnim trenerom Giorgijem Petrovom.

Zaboravio je Srđan Mrvaljević na pismo koje mu je poslao nacionalni trener Giorgi Petrov u kojem ga poziva na pripreme.

Zaboravio je Srđan Mrvaljević kako je u odgovoru Petrovu rekao da cijeni njegovu karijeru i njegovu reputaciju, da mu želi sreću u radu, ali da će on prihvatiti poziv samo ako mu se daju - pare!

Zato što nije dobio pare, zaboravio je sve i čovjeka sa vrhunskim ugledom u čitavom svijetu, nazvao lažovom?!

Zato što nije dobio pare, zabio je nož u leđa svim ljudima koji su mu pomogli u životu.

Zato što nije dobio pare, kleveće, blati i izmišlja za čovjeka od čijeg truda, znoja i rezultata, njegov otac živi, primajući pozamašnu penziju... A u koga je toliko vjerovao da je bio spreman da „pojede kimono ako osvoji medalju“.

Ali, neka Srđan Mrvaljević ne brine za amneziju koja ga je snašla. Za sve što je zaboravio postoje dokumenti. I ljudi koji ne zaboravljaju", zaključuje Bečanović.

Preporučujemo za Vas