Kolaković bolji od Vukovića, Srbija i dalje u igri za London

Konačan rasplet u grupi i koje dvije reprezentacije idu dalje znaće se poslije večerašnjeg meča Bugarske i Španije, koji počinje u 19.45 časova.
1 komentar(a)
Vuković i Kolaković, Foto: Saša Jončić
Vuković i Kolaković, Foto: Saša Jončić
Ažurirano: 11.05.2012. 16:13h

Novi, ko zna koju po redu, duel najboljih crnogorskih odbojkaških stručnjaka Igora Kolakovića i Veselina Vukovića pripao je bivšem treneru Budućnosti.

Odbojkaška reprezentacija Srbije, čiji je Kolaković selektor, pobijedila je, naime, danas u Sofiji selekciju Slovenije 3:1 (22:25, 25:18, 27:25, 25:15), u trećem meču grupe A evropskih kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu, i našla se blizu plasmana u polufinale tog takmičenja.

Konačan rasplet u grupi i koje dvije reprezentacije idu dalje znaće se poslije večerašnjeg meča Bugarske i Španije, koji počinje u 19.45 časova.

Srbija je prethodno na turniru u Sofiji izgubila od Bugarske sa 0:3, a pobijedila je Španiju sa 3:1, dok je Slovenija poražena sa po 3:0 od Bugarske i Španije.

U današnjem meču odlučujući je bio treći set, u kojem je Srbija uspjela da nadoknadi minus od pet poena i preokrenu rezultat u svoju korist.

"Napravili smo važnu pobjedu. Bili smo uporni i strpljivi u trećem setu, što je jako dobro. Izvukli smo se i to nam je dalo polet u četvrtom setu. Suština je da smo napravili napredak u odnosu na jučerašnji meč sa Španijom i nadam se da ćemo dalje ići uzlaznom putanjom", rekao je Kolaković.

Selektor Slovenije Veselin Vuković čestitao je Srbiji na pobjedi i poželio joj da izbori "vizu za London".

"Da mi je neko prije utakmice rekao da će biti ovaj rezultat i nivo igre, odmah bih to potpisao", dodao je bivši trener Budućnosti i Budvanske rivijere, danas trener turske Habanke.

Vuković je ocijenio da se reprezentacija Slovenije pored "dosta problema" sa igračkim kadrom dobro pokazala na turniru u Sofiji.

"Protiv Bugara smo igrali dobro, protiv Španaca nikako i danas je bilo važno da ostavimo bolju sliku o sebi. Prva dva seta smo igrali dosta dobro i žao mi je što nismo materijalizovali prednost iz trećeg. Tu se pokazalo neiskustvo... Plasmana na ovaj turnir je i sam veliki rezultat i ovo je na kraju bila dobra polazna osnova za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo", ocijenio je Vuković.

Polufinalni susreti igraće se sjutra.

Plasman na Olimpijske igre u Londonu ovog ljeta izboriće pobjednik turnira u Sofiji.

Bonus video: