Plesom do savršene linije

Istraživanja pokazuju da ples pomaže u zbližavanju s partnerom ukoliko upišete tečaj zajedno.
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.05.2012. 14:30h

Ples je najzabavniji način za postizanje savršene figure, bilo da se radi o trbušnom, latinoameričkim ili plesu za vreme izlaska u noćnom klubu. On izgrađuje tijelo, jača tonus mišića i pomaže u sagorijevanju masnoća.

Za seksi liniju, dovoljno je da se tri puta nedjeljno po 20 minuta prepustite ritmovima i plešete. Na taj način poboljšaćete cirkulaciju i ubrzati puls, a vaše tijelo će dobiti ljepši oblik.

Možete da plešete na nekom tečaju ili u privatnosti svoje sobe, bitno je samo da traje duži period vremena. U jednom satu možete da izgubite oko 350 kalorija, a ako se odlučite na cijelu noć plesa, možete da potrošite i do 1200 kalorija.

Uz brze plesove kao što su hip hop i džez brže ćete potrošiti kalorije, a sporije igranje se fokusira na oblikovanje određenih mišića. Trbušni ples jača mišiće stomaka i karlice.

Ples na šipci je poznat i kao S-faktor i ime je dobio po obliku tijela (u obliku slova S) koje ćete uz savršeno oblikovane mišiće nogu i ruku, imati nakon nekog vremena bavljenja ovim plesom.

Uz ovaj zabavni način vježbanja vaše tijelo postaje gipkije, a nivo energije se znatno podiže. Ples je odličan za borbu protiv stresa i nezadovoljstva. Istraživanja pokazuju da ples pomaže u zbližavanju s partnerom ukoliko upišete tečaj zajedno.

Bonus video: