Nalaz pokazao da je ubijen, a policajci tvrde da je sam skočio u Lim

Nalaz Dr Miodraga Šoća ukazuje na to da je Beranac Miroslav Šoškić ubijen prije tri i po godine
240 pregleda 46 komentar(a)
Ažurirano: 11.05.2012. 08:28h

Ljekar obducent i vještak dr Miodrag Šoć potvrdio je sumnje Beranca Vladimira Šoškića da je njegov sin Miroslav ubijen prije tri i po godine prilikom policijske potjere.

Upkos zvaničnim podacima policije i tužilaštva da je smrt dvadesetdvogodišnjeg mladića nastupila davljenjem u rijeci Lim 17. decembra 2008. godine, Šoć je u svom nalazu konstatovao kako je smrt Miroslava Šoškića bila nasilne prirode, kao i da je nastupila usljed topljenja.

“Pokojni Šoškić zadobio je najmanje dva udarca tupim, teškim i jako zamahnutim mehaničkim oruđem. Jedan udarac zadobio je u predjelu lijevog oka, a drugi u desni tjemeni predio.

Nakon udarca u predio oka bio je u mogućnosti da hoda i obavlja druge pokrete. Nakon udarca u tjemeni predio došlo je do preloma kostiju lobanje, te, posljedično, do gubitka svijesti, a nakon čega nije mogao da obavlja bilo kakve pokrete (ni da hoda, ni da pliva i sl.)”, piše u reobdukcionom nalazu Šoća.

Šoć konstatuje i da prelom lobanje i povreda lijevog očnog predjela nijesu mogli nastati mehanizacijom pada, niti u vodu, niti prilikom plutanja u vodi ili “kotrljanja”, ili tokom bilo koje druge radnje, “osim, isključivo i jedino, kao posljedica dva nezavisna udarca tupinom jako zamahnutog mehaničkog oruđa”.

“Način dospijeća tijela Šoškića u vodu nije moguće ekspertizno eksplicitno opredijeliti (sve je domen pretpostavke)”, piše u nalazu. Šoć je ekshumaciju izvršio 12. aprila ove godine na zahtjev bjelopoljskog Višeg suda, a zbog upornog insistiranja oca nesrećnog mladića koji je od prvog dana izražavao sumnju u zvaničnu policijsku verzija događaja.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: