Još jedan obračun pritvorenika u ZIKS-u

Cetinjanin Ranko Vušurović se potukao sa sugrađaninom Markom Mašanovićem, sa kojim dijeli pritvorsku sobu
477 pregleda 8 komentar(a)
ZIKS, Foto: Jelena Jovanović
ZIKS, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 11.05.2012. 16:39h

U tuči pritvorenika, koja se juče oko 18 sati desila u Istražnom zatvoru, Cetinjanin Ranko Vušurović zadobio je lakše tjelesne povrede, saznaju "Vijesti". On ima posjekotinu na licu i više modrica po tijelu, a pomoć mu je ukazana u Kliničkom centru.

Prema nezvaničnim informacijama, Vušurović se potukao sa sugrađaninom Markom Mašanovićem, sa kojim dijeli pritvorsku sobu.

Ove informacije juče nije bilo moguće zvanično provjeriti jer direktor te ustanove Milan Radović i načelnik Istražnog zatvora Dušan Bijelić nisu odgovarali na poziv novinara.

Izvor vijesti iz Istražnog zatvora kazao je da su se Vušurović i Mašanović potukli u sobi, a da niko od službenika obezbjeđenja "nije smio" čak ni da ih razdvoji.

Dan ranije Radulović dobio batine od službenika

Mašanović je u martu ove godine u trećem sudskom procesu osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva ujaka Mirka Uskokovića 27. aprila 2005. godine u Cetinju. Prvobitno on je u julu 2010. u odsustvu osuđen na 17 godina.

Prema navodima optužnice, on je iz bezobzirne osvete s umišljajem ubio Mirka Uskokovića. Zbog netrpeljivosti prema svom ujaku Uskokoviću, nastale povodom ranijih sukoba, Mašanović je u trenutku dok je sada pokojni sjedio na klupi ispred svoje porodične kuće izgovorio riječi prijetnje: "Sad ćeš mi platiti", i iz pištolja marke "CZ M 57" kalibra 7,62 milimetra u njegovom pravcu ispalio više hitaca. Uskoković je od zadobijenih povreda preminuo na mjestu događaja.

Vušurović je osumnjičen za pokušaj teškog ubistva sugrađanina Dejana Dapčevića ispred cetinjskog kafea “Iris” 2006. godine.

Incident u Istražnom zatvoru drugi je koji se ove sedmice desio iza spuških zidina, prema nezvaničnim informacijama dan ranije nad zatvorenikom Aleksandrom Radulovićem "primjenjena je sila". Zatvorenik Radulović posvađao se sa jednim osuđenikom iz Makedonije, a onda je dobio batine od službenika, kazao je sagovornik “Vijesti” iz ZIKS-a.

Bonus video: