Samo Marina Raković do repasaža

Od deset naših reprezentativaca u pojedinačnom nastupu, samo je Marina Raković vezala dvije pobjede i izborila repasaž.
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2012. 22:12h

Crnogorska karate reprezentacija bila je neočekivano loša na otvaranju Evropskog prvenstva na Tenerifama od 10. do 13. maja. Od deset naših reprezentativaca u pojedinačnom nastupu, samo je Marina Raković vezala dvije pobjede i izborila repasaž.

Ona je u prvom kolu sa 4:0 dobila Mađaricu Torniosi, da bi u drugom bila bolja i od Potugalke Vilhene (2:0). U trećem krugu radila je bez poena sa finalistkinjom iz Turske, Buruču, za koju su sudije procijenile da je imala inicijativu za pobjedu.

Isti kriterijum izbacio je već u prvom krugu Tanju Dukić, iako je u kategoriji do 61 kilogram meč sa Bosankom Suljkanović završila rezultatom 1:1. Paradoks, da izgube sve neriješene mečeve, za naš ženski dio reprezentacije potvrdio se i u slučaju supertalentovane juniorke, Ane Drašković, koja se u drugom krugu odlično suprotstavila finalistkinji Biče (0:0), ali je inicijativa pripisana Njemici.

Drašković je bila slobodna u prvom kolu kategorije do 55 kilograma. Suzana Mirković je poražena na startu kategorije do 50 kiloograma od Francuskinje Rekija (3:0).

Kapiten Almir Cecunjanin je zaustavljen u drugom kolu teške kategorije od Hrvata Vučića sa 3:2, nakon što je na startu bio bolji od Bjelorusa Hračova sa 4:0. U kategoriji do 84 kilograma, Filip Vujadinović je bio slobodan u prvom, da bi u drugom krugu izgubio od Slovenca Matijevića sa 1:0.

Srednjak Ljubiša Mihailović je u meču bez poena odlukom sudija eliminisan od Bjelorusa Vansoviča, da bi Jozo Dabović u prvom kolu kategorije do 67 kilograma izgubio mod Grka Triantafilisa sa 3:1.

U katama pojedinačno, Biserka Radulović je sa 4:1 eliminisana od Hrvatice Senjug, a Mijat Vojvodić je bio slobodan u prvom krugu, da bi u drugom identično kao njegova koleginica izgubio od Turčina Jakana.

Sjutra će našu zemlju predstavljati muška i ženska ekipa u borbama.

Muška ekipa je oslabljena povredama najtalentovanijih reprezentativaca, Danila Lučića, pobjednika Svjetskog kupa do 21 godinu i Nemanje Brašanca, državnog prvaka do 75 kilograma.

Pojedinačna finala i borbe za bronzanu medalju su u subotu 12. maja, a dan kasnije su finala i mečevi za bronzane medalje ekipa i timova.