Bečić: Da trofeji postanu navika

"Ovo nas obavezuje da nastavimo da radimo kao do sada, čak i bolje, i da titule više ne budu iznenađenje, već da na trofeje naviknemo i sebe i publiku", kaže kapitenka Podgoričanki.
166 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkaši Budućnosti, Foto: Anto Baković
Odbojkaši Budućnosti, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 11.05.2012. 09:50h

Kad je neočekivano, još je slađe. Odbojkašice Budućnost Zetatransa do prve titule u klupskoj istoriji došle su na zaista nevjerovatan način. U finalnu seriju plej-ofa izabranice Vladimira Rackovića su ušle sa mnogo manje šansi od Luke Bar, koja je do tog trenutka u sezoni bila neprikosnovena, bez poraza.

Kada su, uz to, Baranke povele 2:0 u pobjedama, u trećem meču u “Topolici” je sve bilo spremno za slavlje “sirena” (bolje upućeni kažu da je bilo bilo pripremljeno iće i piće), ali se onda dogodio potpuni preokret. Podgoričanke su sa 3:1 produžile finalnu seriju, a pravi podvig su napravile u četvrtom meču, u Podgorici, gdje je Luka Bar imala 2:0 u setovima, 22:19 u trećem i kontru za 23:19.

Kad već Baranke nijesu zadale završni udarac, Budućnost se poput grogiranog boksera uzdigla, uzvratila udarac, stigla do pobjede od 3:2, a onda u majstorici i nokautirala rivala sa maksimalnih 3:0.

"U ligaškom dijelu prvenstva Luka Bar nam je nanijela dva poraza, potom smo u finalu Kupa doživjeli potpuno težak poraz od njih, ali smo im na pravi način sve to vratile u finalnoj seriji plej-ofa. Iako smo gubile 2:0 u finalnoj seriji, i 2:0 u setovima u četvrtom meču, uspjele smo da se vratimo, napravimo iznenađenje, i obradujemo navijače, nas same i klub", kaže za “Vijesti” kapitenka i druga tehničarka Biljana Bečić, koja je imala privilegiju da prva podigne šampionski pehar.

Bečić ističe da je Budućnost u posljednja tri duela u finalnoj seriji bila psihološki jača od Luke Bar.

"Nekako smo rasterećenije od njih prišle ovoj finalnoj seriji, posebno posljednjim mečevima. Imamo jedno veliko zajedništvo u ekipi, pravu i prijatnu atmosferu, i mislim da je to uz dobru igru pojedinaca, ali i čitave ekipe, uz odlično vođenje ekipe našeg trenera, i presudilo u ovom finalu", dodaje Bečić.

I trener Luke Bar je nakon meča priznao zasluženu titulu Budućnosti, pošto je tri puta uzastopno uspjela da savlada njegovu ekipu.

"Ovo nas obavezuje da nastavimo da radimo kao do sada, čak i bolje, i da titule više ne budu iznenađenje, već da na trofeje naviknemo i sebe i publiku", zaključila je kapitenka Podgoričanki.

Bonus video: