Racković: Pobijedili smo kvalitetniji tim

"U majstorici smo dominirali, imam neko iskustvo, i mogu da kažem da nije bilo šansi da ga izgubimo”, kazao je trener Budućnosti Vladimir Racković
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2012. 22:18h

“Kolegi Babalju sam nakon meča rekao, da me neko pitao da li očekujem da možemo da pobijedilo Luku Bar 3:0 u Baru, rekao bih da ne. To ne bi ni bilo pošteno reći. Da me neko pitao jeli to realno, isto bih rekao da nije. Ali, nadoknadili smo 0:2 u pobjedama, stekli smo psihološku prednost, djevojke su opušteno igrale, već su dosta uradile za ovaj klub.

Na kraju su pobijedile kvalitetniju ekipu Luke Bar, koja to nije dokazala u ovoj finalnoj seriji, za razliku od ligaškog dijela. Tim prije titula dobija na težini. Ekipi Luke Bar čestitam na sportskom ponašanju i fer borbi”, kazao je nakon majstorice finala plej-ofa odbojkašica meča trener Budućnost Zetatransa Vladimir Racković.

Pobjedom od 3:2 u seriji, Podgoričanke su osvojile prvu titulu u klupskoj istoriji, iako je Luka Bar vodila 2:0 u pobjedama, i 2:0 u setovima i 22:19 u trećem setu četvrtog meča.

“Neću da kažem da nijesmo imali sreće. Pored htijenja, želje i kvaliteta, da bi se napravio ovakav rezultat, treba i određena doza sreće, i mi smo je imali u trećem setu u četvrtoj utakmici. Mi smo to iskoristili, nakon toga se sve otvorilo, i na kraju smo zasluženo slavili. U majstorici smo dominirali, imam neko iskustvo, i mogu da kažem da nije bilo šansi da ga izgubimo”, dodao je Racković.

Trener Luke Bar Vladimir Milačić čestitao je Budućnosti na zasluženoj tituli.

“Bili su tri puta bolji u ovoj finalnoj seriji. Mislim da smo titulu izgubili u četvrtoj utakmici u Podgorici, gdje smo imali maltene završen posao, ali nijesmo uspjeli da ga završimo na najbolji način po nas. Oni su danas igrali jako dobro i motivisano, mi stalno u grču, bili u kontra ritmu, sa puno pogriješenih servisa, a one koje smo prebacivali bili su lagani.

Čini mi se da su oni igrali upravo onako kao mi tokom čitave sezone, sa puno discipline i više želje. Ja im čestitam na tome, ako su nas tri puta dobili u finalu, titula je zasluženo kod njih”, rekao je Milačić.

Galerija

Bonus video: