Iznenađenje u Baru, Budućnost novi šampion!

Iako je Luka Bar vodila 2:0 u pobjedama, izabranice Vladimira Rackovića su u večerašnjoj majstorici u Baru bili bolje sa maksimalnih 3:0
146 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkašice Budućnost Zetatransa, Foto: Anto Baković
Odbojkašice Budućnost Zetatransa, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 09.05.2012. 17:28h

Nakon pet godina dominacije barskih klubova, Luke Bar i Galeba, titula se prvi put seli u Podgoricu, i to sasvim neočekivano – Luka Bar je dominirala u ligaškom dijelu prvenstva (svih 16 pobjeda) i Kupu (trofej), vodila je 2:0 finalnoj seriji, imala i 2:0 u setovima i 22:19 u trećem setu četvrtog meča, ali su „serene“ večeras morale da čestitaju novom šampionu.

Izabranice Vladimira Rackovića su napravile pravi sportski podvig, u majstorici su „demonstrirale silu“ protiv domaćina i sa maksimalnih 3:0, i obradovale oko svojih 200 navijača koji su doputovali u Bar.

Iako su u ovoj finalnoj seriji bile u nokdaunu, praktično otpisane, Neda Vujadinović i drugarice su srcem, voljom, željom, borbenošću, ali i kvalitetnom igrom uspjele da se vrate u život i ostvare najveći uspjeh u klupskoj istoriji, i to već u prvom finalu plej-ofa, koje su igrale, na čemu zaslužuju sve čestitke.

“Niko nije očekivao ovakav preokret. Oni su vodili 2:0, a jedino smo mi vjerovali da možemo. Nakon što smo preokrenule 0:2 u setovima u četvrtom setu, došle na majstoricu samovujerene, imale smo više samopouzdanjam. Došle smo po pobjedu, borile se i izborile se za nju. Mislim da niko nije napravio ovakav preokret u finalnoj seriji od 0:2 - rekla je primačica servisa Budućnosti Dragana Peruničić, ponajbolja igračica finalne serije.

Analize narednih dana će, valjda, pokazati gdje je Luka Bar zakazala, jer je titula bila imperativ. Osvajač Kupa je do trećeg meča finalne serije bio dominatna ekipa na domaćoj sceni, da su pobijedile su trećem meču Baranke bi pobile sve rekorde (sve pobjede u jednoj sezoni, jedina ekipa sa dvije duple krune, klub sa najviše titula, itd..).

Od trećeg meča, posebno završnice trećeg seta u četvrtom meču, bilo je evidentno da u ekipi nedostaje zajedništvo, prava atmosfera, borbenost, želja za pobjedom...Tako je nastavljen post kada je šampionska titula u pitanju od 2009. godine...

A početak majstorice je nagovještavao drugačiji epilog. Luka Bar je na prvom tehničkom tajm-autu imala četiri poena prednosti (8:4), vodila je i 12:7, ali je to bilo sve. Sa pet uzastopnih poena, Budućnost je izjednačila na 12:12, ali su domaće odbojkašice imale prednost i na drugom obaveznom tajm-autu (16:14), vodile su do 18:17, da bi Podgoričanke serijom 3:0 preokrenule na 20:18, a na 23:21 sa dva bloka (Bajić, Peruničić) i povele 1:0 u setovima.

Luka Bar je u drugom setu imala 11:9, ali je Budućnost sa pet poena u nizu preokrenula i uhvatila zalet za 2:0. Na 19:14 za gošće, trener domaćih Vladimir Milačić promijenio je dijagonalu tehničar-korektor, pa su Milovanović i Hadžisalihović ušle umjesto Emilije Milivojević i Perović (prije toga je Bakić zamijenila indisponiranu veteranku Marljukić).

To je donijelo rezultat do 19:19, rezultatska klackalica je trajala do 22:22, kada je prvo Milovanović napravila prelaz, zbog lošeg prijema Hadžisalihović, Joksimović je u sljedećem napadu ispucala loptu u mrežu, da bi tačku na ovaj set stavila Peruničić as servisom.

I u trećem setu je Luka Bar bolje počela, vodila je 8:5 i 10:7, ali su „plave” vrlo brzo preokrenule na na 17:13 za Budućnost i Baranke su se, praktično, predale, pa je Budućnost rutinski privela meč kraju.

Medalje ekipi, a šampionski pehar kapitenu Budućnosti Biljani Bečić uručio je Nenad Vujanović, član Predsjedništva Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Luka Bar – Budućnost Zetatrans 0:3 (21:25, 22:25, 21:25)

Bar – Dvorana "Topolica". Gledalaca: oko 1.000. Sudije: Dragan Vučković (Budva) i Sonja Simonovska (Bar). Poeni iz napada: Luka Bar 33, Budućnost 28. Poeni iz bloka: Luka Bar 10, Budućnost 6. Poeni iz servisa: Luka Bar 6, Budućnost 9. Servis greške: Luka Bar 17, Budućnost 9. Greške: Luka Bar 15, Budućnost 8.

Luka Bar: MARLJUKIĆ 6, ROSIĆ 7, PEROVIĆ 3, N. MILIVOJEVIĆ (libero), JOKSIMOVIĆ 9, MILOVIĆ 12, MILOVANOVIĆ 3, Hadžisalihović 5, Bakić 1, E. Milivojević 1, Šušter, Stojanović.

Budućnost Zetatrans: RAIČEVIĆ (libero), Kamčeva, Janković, BAJIĆ 6, BOJOVIĆ 4, Đukić, Bečić, PERUNIČIĆ 14, Vujošević (libero), ROVČANIN 6, MEDOJEVIĆ 4, VUJADINOVIĆ 11.

Bonus video: