Strugar 16. juna protiv Belonija

"Imam kvalitet da u fer i poštenoj borbi pobijedim Belonija. Ishod tog meča će dalje opredijeliti moju karijeru.Vjerujem da ću pokazati sve ono što nijesam u Podgorici”,kazao je Strugar
88 pregleda 1 komentar(a)
Strugar Beloni, Foto: Arhiva Vijesti
Strugar Beloni, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 09.05.2012. 12:20h

Crnogorski kik bokser Ivan Strugar boriće se 16. juna u Beogradu protiv Francuza Frederika Belonija, saopštili su organizatori meča.

Biće to revanš meč za titulu profesionalnog šampiona svijeta u kategoriji 88,6 kilograma, u disciplini lou kik, a planiran je da traje pet rundi po tri minuta.

Beloni je 15. aprila prošle godine na poene pobijedio Strugara, a bio je bolji i početkom jula 2005. godine u polufinalu Grand pri trurnira u Parizu.

Strugar je kazao da aprila prošle godine nije bio na svom nivou, odnosno da se od prve runde "borio za život".

“Te večeri nijesam bio u svom izdanju, odnosno ono što me tokom cijele karijere karakteriše, odlična fizička priprema, isparila je u prvim sekundama prve runde”, rekao je Strugar na konferenciji za novinare.

On smatra da će mu predstojeći meč biti jedan od najtežih u karijeri.

“Beloni je borac sa velikim iskustvom, koji se dobro snalazi u svim situacijama tokom meča. Biće ga teško pobijediti, ali moje ambicije su pobjedničke. Smatram da imam kapacitet, znanje i iskustvo da u tom meču pobijedim. Da to ne mislim ne bi tražio novi meč”, rekao je Strugar.

On je uvjeren da će Beloni naići na mnogo jači otpor nego prošlog aprila.

Strugar je naglasio da se od 25. januara priprema i da će do meča biti maksimalno spreman.

“Imam kvalitet da u fer i poštenoj borbi pobijedim Belonija. Ishod tog meča će dalje opredijeliti moju karijeru. Vjerujem da ću pokazati sve ono što nijesam u Podgorici”, kazao je Strugar.

On je istakao da mora izbjegavati borbu iz blizine i da sa distance, pojedinačnim udarcima, bez ulazaka u seriju, pokuša da ostvari pobjedu.

Menadžer crnogorskog borca Slobodan Nikić saopštio je da se organizator zbog složene ekonomske situacije i visoke cijene organizacije odlučio da meč ne bude održan u Crnoj Gori.

On je pojasnio da će meč biti održan u dvorani Ekspo /Expo/ okviru finala Grand pri WAKO federacije, u kojem će se sastati reprezentacija Srbije sa boljim iz duela Mađarske i Rusije.

“Odlučili smo se za Beograd jer će Strugar imati veliki broj navijača, a direktan prenos moći će da preuzme Televizija Crne Gore. Kao suorganizatori dužni smo da obezbijedimo oko 20 hiljada EUR. Nadam se da ćemo uz podršku naših prijatelja i državnih organa uspjeti da obezbijedimo ta sredstva”, rekao je Nikić.

Prema njegovim riječima, dvorana Ekspo nalazi se u blizini Arene, a može da primi oko hiljadu i 200 mjesta, kao i da će oko 200 stolica biti obezbijeđeno u parteu.

Predstavnik Uprave za sport i mlade Marko Begović vjeruje da će Strugaru znanje, iskustvo i požrtvovanost obezbijediti još jednu veliku pobjedu.

“Uprava za sport će, što bude do nje, obezbijediti sve potrebne uslove da se Strugar što bolje pripremi i da sve protekne u najboljem redu”, rekao je Begović.

Bonus video: