Evo kako istinski da uživate u seksu

Stavite cvijeće, poprskajte malo parfema po posteljini, upalite svijeće, stavite flašu vina na ormarić i prigušite svijetla.
84 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2012. 11:38h

Hrabrost i odvažnost u spavaćoj sobi nije svojstvena svakoj ženi. Tačnije, ima puno žena koje osjećaju stid kada je riječ o seksu. Takve žene neće se usuditi da traže ono što u stvari žele u seksu. To može biti jako frustrirajuće, ali lijeka ima, piše Tportal. Američki seks terapeut Dženifer Gansaulus, sastavila je spisak savjeta koji mogu pomoći svim stidljivim ženama da sruše svoje blokade i istinski uživaju u seksu.

Usredsredite se na flertovanje

Nemojte podcjenjivati moć flerta posebno kada je to sredstvo uz pomoć kojega ćete zatražiti ono što želite u krevetu. Ali, žene često zaboravljaju da seks zapravo ne započinje u spavaćoj sobi. Sve je u iščekivanju, zato je dobro predigru započeti puno prije samoga seksa.

Ako ste u vezi, možete predigru započeti već ujutro. Puno će vam lakše biti započeti igrice ako ga ne gledate odmah u oči. Flertujte s njim od jutra i nastavite to činiti tokom cijeloga dana – SMS-om, telefonom, e-mailom... Osim što će on u tome uživati, vi ćete se malo po malo početi opuštati i do uveče vaša će hrabrost narasti, a stidljivost će nestati ili će barem biti bitno smanjena.

Obucite se seksi

Ako vam je problematično verbalno izraziti želju za seksom, postoje i drugi načini na koje možete partneru dati do znanja da ste raspoloženi za seks. Prilično dobru poruku poslaće odjeća.

Muškarci su vizuelna bića i uzbuđuje ih ono što vide. Dakle, umjesto pamučnog donjeg veša obucite neko seksi rublje, čipkasto ili svileno. Zatim obucite neku ženstvenu haljinu, neka bude seksi, ali ne i vulgarna. Već samo rublje će učiniti čuda jer ćete se osjećati seksi i to će smanjiti vašu stidljivost.

Stvorite romantičnu atmosferu

Stidljivost se može ukloniti ili barem smanjiti i dobrom pripremom. Prije nego što dođe partner, stvorite pravu atmosferu u spavaćoj sobi ili nekoj drugoj prostoriji u kojoj ćete boraviti.

Stavite cvijeće, poprskajte malo parfema po posteljini, upalite svijeće, stavite flašu vina na ormarić i prigušite svijetla. Dok to budete radili i vas će hvatati romantično raspoloženje, pa jednostavno nećete imati vremena za razmišljanje o stidljivosti.

Uostalom, kada partner dođe nećete morati ništa govoriti jer će već sama prostorija i atmosfera u njoj poslati jasnu poruku.

Razgovarajte

Stidljivim osobama neprijatno je otvorno razgovarati o bilo čemu što ima veze sa seksualnošću. Ali, ako je vaša veza dovoljno stabilna i između vas vlada povjerenje, skupite ipak malo hrabrosti i otvoreno porazgovarajte s partnerom.

To je zapravo najbolje rješenje za suočavanje s vašom sramežljivošću. Objasnite partneru kako se osjećate jer to će i njemu pomoći u ophođenju s vama. Vjerovatno ste nekada ljuti na njega jer se ne ponaša onako kako vi želite ali to je samo zato jer ne razumije. Otvorni razgovor riješiće puno toga i vama će zaista biti lakše uživati u seksualnosti – svojoj, ali i njegovoj.

Bonus video: